Кампањата за вакцинација на израелската влада предизвика 200 смртни случаи

Постои врска помеѓу масовните вакцинации и смртните случаи

Минатата среда, Civilian Probe поднесе извештај до израелскиот државен обвинител и министерот за здравство, истакнувајќи голем број правни и етички недостатоци и критики за кампањата за вакцинација.

 

Како и во другите земји, владата на Тел Авив ги криеше своите односи со Фајзер, според „Civilian Probe“, така што „не е можно законски да се анализира или целосно да се разбере влијанието на јавното здравство… Ова прикривање создава сериозни сенки на сите вклучени во „преговорите меѓу Израел и Фајзер.

 

„За да се создаде побарувачка за вакцина [кај населението], владата и Министерството за здравство започнаа невидено агресивна кампања насочена кон тоа Израелците да брзаат да се вакцинираат.“ Основните правила на претпазливост и медицинската етика се игнорираат, а со тоа централните упатства за учество во медицински студии што се појавија по Втората светска војна.

Наместо да даваат транспарентни и јасни изјави, повторените официјални изјави ја доведуваат во заблуда јавноста дека вакцините биле „одобрени од ФДА“ откако поминале „ригорозни тестови“ што не е во ред.

 

„Контролните системи што откриваат несакани ефекти се основен и критичен услов за одобрување на масовна употреба на кој било нов лек, особено кога масовната употреба на третман е дефиниран како експериментален и се администрира на милиони луѓе, а особено кога тој третман се спроведува се администрира на целата земја. “Израел, сепак, нема систем на контрола.

 

„Како прво, државата не ги извести граѓаните дека вакцината на Фајзер се во тековна фаза на испитување и дека тие всушност учествуваат во експериментот во оваа фаза. Од друга страна, државата не одржуваше никакви транспарентни и јавно достапни системи за контрола и следење. Затоа, постои големо сомневање дека овој критичен и несовесен неуспех се должи на: (а) страв дека ваквото откривање може да влијае на постигнување на целите на договорот Израел-Фајзер, или (б) Стравувањата дека побарувачката за вонреден бројот на вакцини што претходно ги купил Израел ќе се намали и (в) стравот дека ќе бидат изложени неверојатни резултати од експериментот спроведен во Израел “

 

Недостатокот на систем за надзор не само што е потенцијално злосторство против израелскиот народ, туку може да биде и злосторство против остатокот од светот, т.е. против човештвото. „Во отсуство на транспарентен систем за мониторинг кој известува за несакани ефекти, не само што израелската влада и Министерството за здравство ги оставија граѓаните со погрешни информации, туку израелската влада го остави Фајзер и остатокот од светот да чека врз основа на резултатите од вистинскиот експеримент “.

 

За да се избегне сомнеж, граѓанската истрага го предупредува израелскиот јавен обвинител за можни злосторства поврзани со владината политика за вакцинирање. „Ова е наводен криминален обид за измама што треба темелно да се испита пред јавниот обвинител да ја овласти израелската влада да продолжи со наводната кампања на измама против граѓаните на Израел и светот.

 

Civilian Probe се обидува да ја пополни празнината што се создава со недостаток на систем за надзор на владата. „Преглед на податоците за смртност објавени од владата покажува дека постои корелација помеѓу бројот на вакцини и бројот на смртни случаи. Вишокот морталитет е извонреден кај луѓето до 70 години и исто така кај возрасните над 70 години и останува дури и по компензација за смртта што може да се припише на коронавирусот. Кај популацијата над 70 години - во јануари 2021 година - се забележува вишок на стапка на смртност од 19,5% во споредба со октомври 2020 година - месецот со највисоки податоци за коронавирус - и 22,4% во споредба со јануари 2020 година. Вишок на стапка на смртност од 7% е забележан кај помладата популација во јануари 2021 година во споредба со октомври 2020 година, месец со највисоки податоци за коронавирус. Извонредно е што овој тренд продолжува и во наредниот месец “.

 

Врската помеѓу масовните вакцинации и смртните случаи е откриена и во Велика Британија и САД. Сепак, далеку попроблематична е областа на несакани ефекти што владите, СЗО, корумпираната фармацевтска индустрија и секако гигантите од социјалните мрежи се обидуваат да ги цензурираат.

 

Civilian Probe произведе солиден извештај за несаканите ефекти на вакцините на Фајзер, во табелата на резултатите: „Има скоро 200 смртни случаи и има само околу 800 пријави за сериозни несакани ефекти“.

 

Околу 25 проценти од смртните случаи се јавуваат кај лица на возраст под 60 години. Петнаесет проценти од нив се на возраст под 50 години. Седуммина од починатите се млади, под 30 години. Покрај тоа, студијата идентификувала 27 случаи на срцеви проблеми кај лица на возраст под 60 години, вклучувајќи 24 случаи кај млади луѓе на возраст од 17 до 30 години. Што се однесува до прашањата поврзани со медицинските компликации кај жените (вклучувајќи компликации на порпдување, одложена или нередовна менструација, итн.), Треба да се напомене дека има приближно 200 дополнителни извештаи кои сè уште не биле вклучени во резултатите од цивилната истрага.

Извeштајот: :: ועדת החקירה האזרחית באמצעות:

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас