Европа има 3964 смртни случаи по вакцинирањето на Ковид и 162.610 несакани дејства

Без исклучок, сите политичари ја пропагираат вакцината како безбедна и неопходна, кој и да ја доведува во прашање е теоретичар на заговор или против-вакцини. Но, какви се смртните случаи или повредите по приемот на вакцинацијата. Колку е голем бројот на непријавени случаи за кои не дознаваме?

Колку се навистина безбедни? Неодамна стана можно да се видат извештаи за вакцини против корона на веб-страницата на Европската база на податоци за извештаи за сомневање за несакани ефекти на лекови (EudraVigilance). Овие извештаи не даваат многу розова слика.

Заклучно со 13 март, во Европа биле пријавени 3.964 смртни случаи и 162.610 случаи на болест откако добиле вакцини од „Фајзер“, „Модерна“ и „АстраЗенека“, пишува на веб-страницата „The Gateway Pundit“. Број на смртни случаи по вакцина: АстраЗенека 451, Фајзер 2540 и Модерна 973.

EudraVigilance на својата веб-страница пишува: „EudraVigilance е систем што е поставен да собира извештаи за сомневање за несакани реакции. Овие извештаи се користат за проценка на придобивките и ризиците од лековите за време на процесот на развој и за следење на нивната безбедност откако ќе бидат одобрени во Европската економска област (ЕЕА). Системот се користи од декември 2001 година. “

„Информациите на оваа веб-страница се однесуваат на сомнителни случаи на несакани ефекти, т.е. медицински настани што биле забележани во контекст на употреба на вакцините, но кои не се нужно поврзани или предизвикани од вакцините.

Подолу ќе ги најдете графиките на вакцината за корона, ажурирани до 27 март 2021 година.

Број на несакани дејства за вакцината Фајзер (www.adrreports.eu)

 

Број на несакани дејства за вакцината АстраЗенека (www.adrreports.eu)

 

Број на несакани настани за вакцината Модерна (www.adrreports.eu)

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас