„КРИСПР“ е веќе во почетните блокови - мРНК вакцините и часот на раѓањето на „ГМО човекот“?

Центарот за здравствена безбедност Џон Хопкинс е американски „think-tank“ основан во 1998 година и првенствено се залага за построга биосигурност и подготвеност за пандемија. Од своето основање, центарот работел низ голем број соодветни сценарија во вежби.

Како што се терористички „напади со био-оружје“ (Операција Темна зима (2001 година), Атлантичка бура (2005 година) или „природно“ појава на вируси на локално и глобално ниво, Настан-201 (2019)).

Дали е чиста случајност што последните две симулации, со поглед на сегашната „пандемија“, имаат скоро јасен карактер, останува да видиме. Факт е дека симулацијата во реално време, Настан-201, избра „глобална пандемија на коронавирус предизвикана од зоонотик“ како кука за поставување тренд.

Она што поминува како црвена нишка низ вежбите наведени погоре, се убедливи постулации дека иновациите во областа на истражувањето на вакцините и масовните инокулации врз основа на нив се неопходни за да се спротивстават на овие опасности. Пандемични или биосигурни кризни ситуации и вклученоста на големата фарма се реципрочни. Без второто, не би можело да се соочи со овие глобални предизвици, според пренесената формулација.

 

Денешното одлучување од страна на владите се чини дека е водено од тие заклучоци. Според пропагандните кампањи на политиката и водечките медиуми, кои тешко дека можат да се разликуваат едни од други, лажното враќање во нормала треба да биде возможно само некогаш преку „вакцината против корона“. Исто така се вели дека брзината мора да се поднесе при вакцинирањето, во спротивно би се достигнала „вечната пандемична состојба“.

 

Во согласност со овој наратив, Светската здравствена организација (СЗО) неодамна го наостри црвениот молив и ја искриви првичната дефиниција за имунитетот на стадото. Според кастрираната верзија, природниот имунитет стекнат преку инфекција е химера. Имунитетот на стадото е чист концепт за вакцинација. Без да се достигнат високи стапки на вакцинација, „ендомецот на короната“ е неизбежен, според СЗО.

 

Разновидното шоу на вакцината што не беше потребно, содржи двајца кандидати за мРНК до денес. Вакцинална технологија која никогаш порано не била применета кај луѓето, а на која многу експерти гледаат со голема критичност за нејзината ефикасност и безбедност. Таканаречената мРНК го трансформира организмот во фабрика за вируси со транспорт на гласнички супстанции во клеточната плазма со употреба на липидна наночестичка. Таму каде што треба да се случи кодирање на производството на таканаречените шилести протеини. За овој процес се вели дека предизвикува имунолошки одговор.

 

Колку време фабриката за вируси останува недопрена, т.е. кога мРНК ќе престане да го произведува, е непознато. Како и многу други фактори кои можат да се детектираат само врз основа на сложени долгорочни студии. Со исклучување на оваа фаза, постојат неколку потенцијални ризици по здравјето. Како и да е, владите ширум светот избраа да ги игнорираат сите овие предупредувања.

 

Гледајќи во иднината, многу експерти очекуваат навремена манифестација на разни автоимуни болести кај субјектите на вакцини со мРНК. Се повеќе се посочуваат опасностите од појавата на таканареченото зголемување на зависноста од антитела, при што вакцинираните лица страдаат од таканаречена имунопатогеност. Ова значи дека ако има инфекција со друг непосреден коронавирус (кои доаѓаат ноиви да не посетуваат секоја есен), домаќинот е соборен од сопствениот имунолошки систем. Активирањето на сопствената одбрана на телото на крајот може да резултира во фабриката за внатрешни вируси мРНК. Логично, имунолошкиот одговор се изразува како резултат дека треба да се отстранат сите потенцијални извори на опасност. Значи, ако нашите клетки произведуваат такви напаѓачи, очигледно е дека и тие се насочени. Според научниците, плодноста кај двата пола, исто така, ризикува да биде десеткувана од експерименталната мРНК. Накратко, тоа е потенцијално опасна генска терапија кај луѓето.

 

И, експерименталните вакцини против МРН се само почеток. Постојат и други биотехнолошки „чудотворни оружја“ во почетните блокови кои чекаат само да се ослободат. Како што е технологијата КРИСПР, која е во состојба да расчленува и трајно да ја модифицира човечката ДНК.

Според светилниците на КРИСПР, можностите се скоро бесконечни. Патрик Хсу, истражувач на генска терапија, вели дека ДНК секвенците во нашиот генетски код можат да бидат насочени по своја волја. Џенифер Дудна, која доби Нобелова награда за КРИСПР, вложи зголемени напори да воведе светски мораториум за употреба на КРИСПР за уредување на геномот. Но, нивните загрижувачки предупредувања досега паднаа во глувите уши.

 

Уредувањето на гени со споменатата технологија не само што се продолжува во голем обем, туку веќе се нуди на продажба на секој што е заинтересиран. Водичи за апликации и почетни комплети КРИСПР може да се најдат во изобилство на Интернет. Скоро и да нема законски пречки во начинот на насочени промени во геномот кај живите суштества. И поимот дека технологијата КРИСПР не треба да биде достапна е заблуда. Комплетите за станици за рекомбинација и трансформација на ДНК на E-Z Gene Splicer се достапни за само 229 американски долари.

Биохакерот, Џошуа Зајнер, е поборник на КРИСПР и се гледа себеси како заморче. Во својата публика на Интернет, тој понекогаш демонстрира како измислува препарати што ги мутираат неговите генски низи во неговата „гаражна лабораторија“ и потоа ги администрира на себе. Тој е исто така основач на компанија специјализирана за продажба на производи КРИСПР ефтино.

Вакцините за мРНК се засноваат на технологијата КРИСПР. Толку од хипервентилирачките уверувања дека гласникот РНК во никој случај не може да ја смени човечката ДНК.

Кинески истражувачи ја користеа технологијата КРИСПР во 2018 година за генетски модифицирање на новороденчиња за да бидат имуни на ХИВ. И во истиот здив објави дека таканаречените „бебиња КРИСПР-КаС9“ може да очекуваат пократок животен век.

Подолу претставениот Извештај на Грег Рис служеше како извор за информациите презентирани погоре.

 

Во документ објавен во 2019 година од Центарот за стратешки и меѓународни студии (CSIS), во чие создавање придонесоа големи фармацевти и претставници од приватниот сектор и воениот индустриски комплекс (Фондација Бил и Мелинда Гејтс, Мерк, Корпорација Ранд) , собрани различни глобални „Ризици за здравствена безбедност“. Тука спаѓаат „иновациите во биотехнологијата, како што се вакцините и терапиите“, кои се отворено класифицирани како потенцијални пионери во пандемијата. Досието CSIS:

 

„Напредокот во биотехнологијата може да помогне во развојот на овие нови вакцини и терапии, но тие претставуваат дополнителна закана. Како што научниците развиваат и применуваат нови биотехнологии, тие можат да ја зголемат преносливоста и патогеноста на микробите што се појавуваат природно. Овие промени одат рака под рака со поголема загриженост во врска со биосигурноста и зголемената можност луѓето, животните или околината да бидат случајно или намерно изложени на нови опасни микроби и дека не може да се исклучи активирањето на глобална пандемија “.

 

И покрај овие фармацевтски нагазни мини, владите ширум светот ги принудуваат своите популации да земаат експериментални вакцини за МРНК. Присилната вакцинација преку задната врата го трасира патот до дигиталниот сертификат за вакцинација. Тие планови сè уште можат да бидат спречени. „Само кажи не“, како што вели канадскиот активист Крис Скај.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас