Во видео: Очајна пропаганда за вакцинација против корона

Кога поранешните американски претседатели и пензионери рап sвезди ќе се ископаат за прмоција на експерименталната масовна генска терапија за вакцинација против корона “тогаш нешто не е во ред. Строго кажано, ова дава впечаток дека подготвеноста на населението за вакцинирање е многу мала.

 

Детска градинка

Пропагандата за вакцини прилагодена на американската публика, на моменти доби прилично гаден карактер. Особено впечатливи се видео клиповите на индивидуалци кои изведуваат апели придружени со музички парчиња и ја изразуваат својата голема радост.

 

Кампањата за вакцинирање во врска со короната во медиумите, исто така, е спроведена со американски официјални лица кои ја повикуваат јавноста да се инокулира без двоумење. Вработена кај  контроверзниот американски гувернер на Њујорк, Ендру Кумо, дури и најавува дека ќе биде вакцинирана слепо, без да трепне очен капак и да не размислува за состојките на вакцината. „Само ја испружувам раката и им ја давам“, рече промоторот.

 

Овие искрени гротескни напори се акти на очај од страна на операторите со пандемијата. Ако прогнозите засновани на стапката на вакцинација навистина изгледаа толку розово, дали е потребно да се фрли сè во рамнотежа, да се ангажираат медиумски тешки тегови и, да се бомбардира Интернетот со апели од сите видови и да се донесе друга артилерија за односи со јавноста?  Ваквиот пропаганден бараж сугерира дека од перспектива на владетелите за блокади, информатичката војна е далеку од победата.

 

Видеото е тргнато од јавноста, сега ексклузивно и повторно само кај нас.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас