ЕУ го најавува „дигиталниот зелен сертификат“ - пасош за ген-терапија

Комисијата на ЕУ сака да ја има инфраструктурата ширум Европа за дигитален пасош за „вакцинација“ (експериментална ген-терапија) подготвена за летните патувања. Без ова, тешко дека ќе можете да патувате, евентуално ниту дома, и нема да можете да одите во кино, ресторан или да купувате. Прво, секогаш ќе ви биде речено: вашиот зелен пасош, ве молам!

 

Не требаше да се нарекува картичка за вакцинација или здравствена картичка,  така што комисијата го именуваше она што го имаа на 17.3. објавено „дигитален зелен сертификат“. Наречете го како сакате но именувањето нема да го направи помалку дискриминирачки. Демократијата е во опасност овде се креираат две класи на опшество..

 

Не може да се нагласи доволно често колку е бесмислено ова во однос на неговата претпоставена цел. Нема докази дека експерименталната ген-терапија заштитува од ширење на заразата, така да ова е уценувачки чин од страна на фармацевтските промотери со седиште во Брисел. Па дури и да има докази сепак ќе остане дискриминација, против слободата на избор и слободната волја. Противуставно во секој случај, се укинуваат граѓанските права, како на пример правото на гласање, правото на слобода и правото на слободно движење. Строго го осудуваме затоа што е против демократијата, оваа идеја е преземена од комунистичкиот режим во Кина.

 

На почетокот на пандемијата сите оние кои зборуваа за пасошот за експерименталната ген терапија беа исмејувани со поимот на „Теорија на заговор“, друг пример беше со критичарите за „лажното слтеувајне на месечината“.

 

Од друга страна слушаме дека вакцината евентуално ќе се користи еднаш годишно поради мутациите, „бидете вечен потрошувач на вакцини“ т.е „лабораториски глушец“ на фарма мафијата.

 

Какво сценарио може да се очекуива во иднина?

Веќе кружат гласини во неколку земји каде пасошите за вакцини се издаваат на црно, по извесен период откако ќе бидат донесени со закон овие пасоши, владите ќе воведат по екстремна форма за доказ поради нелегалните стекнувања,  а што може да биде тоа можеме сите да си претпоставиме.

 

За крај да не заборавиме, во ЕУ е забранета ген манипулирана храна, но овде станува збор за ген манипулација над човештвото!

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас