Корона хистерија без докази - СЗО како повторувачки сторител

Насловен напис на швајцарскиот „ExpressZeitung“ (во превод Експресен Весник)

Врз основа на што се ограничени граѓанските права и се одлучуваат мерки во пресрет на „кризата во Корона“ што светот никогаш не ја видел порано? Прво и најважно, се забележува дека организацијата СЗО, која ги држи уздите во рацете на „Корона“ како глобално командно тело, се прослави во минатото со својата крајна корупција. Die ZEIT (германски печат) беше насловен во 2017 година: „Тајниот шеф на СЗО се вика Бил Гејтс“. Што вели тоа за кредибилитетот на Светската здравствена организација кога еден од најбогатите луѓе во светот навидум може да го користи како своја лична алатка? Подеднакво загрижувачки се и очигледните погрешни проценки кои го трасираат патот на СЗО: Дури и за време на „птичјиот и свинскиот грип“, хорор сценаријата што ги прорече не се реализираа и сега има доволно причини да се претпостави дека ова нема да биде поразлично со ” Бројни високо реномирани научници и експерти во меѓувреме се спротивставуваат на најавите на СЗО за „КОВИД-19“, како и на светските спроведени „превентивни мерки“. Уште еднаш се појавува слика за длабоко сомнителна пандемска кампања без научни докази.

Бесплатното дигитално издание можете да го прочитате овде

Група на изданија можете да најдете овде

Препорака за преведувач на веб-страница овде

Или користете преведувач по ваш избор доколку ви е потребен.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас