За мене, коронската политика е кривично дело, најопасната релативна глупост во историјата на човештвото

Анонимна објава на гостин:

Јустинијанската чума (541–542) уби 55 проценти од сите луѓе во Европа, Северна Африка и на Блискиот исток.

Кога црната смрт беснеела низ цела Европа од 1347–1351 година, биле убиени 39 проценти од луѓето.

Сипаниците во 1520 година, досега уништија 93 проценти од домородното население во Северна и Јужна Америка.

Шпанскиот грип, кој всушност потекнуваше од Соединетите држави, уби 2,4 проценти од светската популација помеѓу 1918 и 1919 година.

Од 1980 година, 0,7 проценти од луѓето ширум светот починале од  СИДА.

Британскиот весник Фајненшл тајмс објави дека бројот на смртни случаи од Ковид е 0,03 проценти од светската популација. Три десет илјадитинки. Преживеале 99,97 проценти.

Повторно се извлековме. Ура, ние сме уште живи!

Трагедија е што политичарите гледаат на тоа така. Мислат поради нивна заслуга вие уште можете да го прочитате овој напис воопшто.

Тие навистина веруваат дека не спасија сите нас.

За мене, коронската политика е кривично дело, најопасната релативна глупост во историјата на човештвото.

Вирусот може да биде опасен за стари и болни луѓе, но ништо не ги оправдува збунетите прекумерни реакции на владетелите.

Економијата се распаѓа. Милиони луѓе остануваат без работа. Самоубиствата, насилството и злоупотребата на дрогата расти..

Дури и за време на најстрашните бранови на чума во средниот век не ги заклучиле здравите за да ги заштитат потенцијалните болни.

Ако маските функционираат, зошто имаме заклучување? Ако носам маска и заштитува маската, што ми пречи ако другата личност не носи маска?

Оваа реченица всушност кажува сè. Ние сме дел од програмата за државно образование и превоспитување. Тие ја тестираат нашата способност да се откажеме од слободата.

Маските не дехуманизираат. Тие ги земаат лицата на луѓето. Тие ги претвораат граѓаните во субјекти.

Јас лично не носам маска, со цел да се заразам и да стекнам имунитет на природен начин, сум имал еднаш симптоми: една недела константни умерени главоболки, и одвреме на време кратки вртоглавици, се изолирав во тоа време, не отидов да се тестирам бидеќи нема веродостоен тест, и немав намера да оставам некој да ми буши во здрав мозок. Многу заразен вирус, некои го бараат длабоко во мозокот додека други го бараат длабоко во анусот!

Телевизија не ми се ни пушта повеќе, на вестите некогаш водителите забораваат да ги поздрават гледачите, веднаш бројките ги извикуваат на силен глас, не знаеш дали гледаш вести или коментатор од фудбалски надпревар. Јас би им предложил на почетокот да опоменат за вестите дека можат да ја вознемират малолетната публика, и да ги уплашат домашните миленици.

Дали сте слушнале на Телевизија за починати луѓе непосредно одкако ја примиле вакцината? Се зборува дека имало премногу лажни вести на Интернет, не знам што е полошо лажни вести или прикривање на вести!

По тест-лудилото следува хистерија со вакцинација, најголемиот човечки експеримент во историјата. Да се ​​надеваме дека вакцините се здрави како што велат сите.

Јас не сум против вакцинирање. Јас им се восхитувам на истражувачите, но се прашувам дали навистина се расчистени сите чувствителни прашања за толку кратко време. Сомнежите растат.

Властите сега владеат со нашите телесни течности. Јас ги разбирам сите што не учествуваат тука од политички, религиозни или медицински причини.

Вирусот е безопасен за повеќето од нас. Нема потреба од масовна вакцинација. Политиката го изложува населението на непотребни ризици. Фармацевтските компании заработуваат милијарди.

Веќе некој сака да ги поврзе граѓанските слободи со вакцинацијата. Само оние кои "пукаат" во себе треба да учествуваат во јавниот живот.

Тие треба да се обединат против бесот на политиката што се спроведува на крстоносна војна против вирус, кој преживеале 99,97 проценти од луѓето.

Секој што мисли дека нивната куќа ќе се сруши затоа што има мала пукнатина на покривот, има проблем.

 

Контактирајте со нас и пратете го вашиот став, без разлика како размислувате ние ќе го објавиме.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас