Експерименталните инјекции создаваат агресивни мутации: вирусолог повикува СЗО да престане со инјекциите против Ковид

Шок во студијата извршена на кокошки

Во 2015 година, истражувањето спроведено на кокошки од страна на британскиот институт Пирбрајт покажа дека ако вакцините не запрат патогенот да се пренесува на други, тие можат да создадат поагресивен вид на вирус, со страшни последици. Во студијата извршена на кокошки, 60 проценти од сите невакцинирани животни умреле од оригиналниот вирус во рок од два месеци. Мутираната, поагресивна верзија, од друга страна, ги уби сите невакцинирани кокошки - во рок од десет дена. Ендру Рид, првиот автор на студијата Хјунер, застапува „совршени вакцини“ кои не само што штитат од болеста, туку и спречуваат вирусот да се пренесува на други. Вакцините Ковид-19 кои во моментов се инокулираат со одобрение за итни случаи (вакцинираните лица се сметаат за учесници во студијата) не го исполнуваат ова барање. Затоа вакцинираните лица мораат да држат дистанца, да носат заштита од уста и нос, итн.

 

Користете „совршени“ вакцини - напис од 2015-та година

Истражувачите затоа се залагаат за развој на „совршени“ вакцини. „Ако вакцината работи совршено, како што е онаа против детски болести како сипаници, детска парализа, заушка, рубеола и сипаници, тогаш тоа исто така штити од пренесување на вирусот на други живи суштества“, вели Ендру Рид од Државниот универзитет во Пен Прв автор на студијата. Ова исто така би спречило понатамошен развој на вирусите.

Но, тоа не е секогаш така, вели Рид. Со вакцините кои во моментов се развиваат против ебола, на пример, не е сигурно дека ефектот нема да покаже празнини. Сега тоа мора да се провери. „Не сакаме вируси на вируси да се развиваат на начинот на кој ги опишавме и со тоа да станат уште поопасни.

 

Вакцинацијата го принудува вирусот да се бори за преживување

Јануарскиот извештај за „еволуцијата на вирусите“ се однесува на откритијата на Ендру Рид. Зборува за мутанти кои избегаа од имунолошкиот систем (вирусно бегство од имунитет) и го прават патогенот поагресивен. Со цел да се размножат, вирусите ги шверцуваат своите генетски информации во клетка домаќин, се појавуваат мали „грешки во копирање“ при секоја репродукција и секоја од овие грешки го менува и генетскиот код на вирусот - тој мутира. Тековните вакцини вршат „еволутивен притисок“ врз вирусот; тој мутира со цел да се избегне пристапот до имунолошкиот систем. Вакцинацијата го принудува вирусот да се бори за преживување. Употребата на „слаби вакцини“ (кои штитат само од болести) или ако интервалот помеѓу првата и втората вакцинација против Ковид-19 е предолг, дајте му време на вирусот да стане поагресивен. Ако ги погоди луѓето кои не биле вакцинирани, ефектите може да бидат поразителни.

 

Мутациите мигрираат од вакцинирани во невакцинирани

Реномираниот вирусолог и застапник на вакцинациите, др. Герт Ванден Боше, во отворено писмо до СЗО, беше демонизиран за ова и неговото видео беше избришано од Јутјуб. Англискиот препис може да го најдете тука. Тој побарал од СЗО веднаш да ја запре глобалната кампања за вакцинација, во спротивно вирусот корона може да стане неконтролирано чудовиште. Вакцинацијата за време на пандемијата би го уништила имунитетот и човештвото би претрпело сериозно оштетување на вродениот имунитет. Вакцинираните пренесуваат мутирани вируси на невакцинираните (тие продолжуваат да го пренесуваат вирусот). Постојат доволно докази дека вирусното имунолошко бегство му се заканува на човештвото.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас