Кери Мулис: ПЦР тестовите несигурни за дијагностичко тестирање

Д-р Кери Мулис  во 1993 година заедно со Др. Мајкл Смит ја доби Нобеловата награда за хемија за пронаоѓањето на „тестот со верижна реакција на полимераза“ (Пе-Це-Ер), кој неодамна стана гласен во светот затоа што се користи за откривање на КОВИД-19.

Пе-Це-Ер-тестовите беа лансирани на глобалниот пазар само неколку дена откако се појавија првите извештаи за КОВИД-19, во статијата  во медицинското списание „Eurosurveillance“. Кристијан Дростен беше коавтор на овој напис.

Есејот беше објавен само два дена подоцна, на 23 јануари 2020 година. Всушност, копија од трудот беше објавена на веб-страницата на Светската здравствена организација (СЗО) на 13 јануари, еден ден откако научниците во Кина ја открија низата на вирусот.

 

Оттогаш, тестот за Пе-Це-Ер стана стандарден метод за тестирање на вирусот што го користат владите и здравствените агенции ширум светот. Мулис го критикуваше др. Ентони Фаучи, директор на Националниот институт за алергија и инфективни болести (НИАИД) и главен медицински советник на Џо Бајден.

 

„Момци како Фаучи стојат таму и почнуваат да зборуваат, знаете, тој навистина не знае ништо, и јас би му го кажал тоа во лице.  Човекот мисли дека можете да земете примерок од крв и да го ставите во електронски микроскоп и ако има таму вирус, знаете“, расуди Мулис во едно интервју.

Мулис го продолжи својот напад: „Тој не разбира електронска микроскопија и не разбира медицина и не треба да биде во позиција во која се наоѓа. Повеќето од овие момци таму се само тотални администратори и тие не знаат ништо за тоа што се случува во организмот.

„Знаете, овие луѓе имаат агенда што не е таа што вие би сакале, затоа што им плаќаме за да се грижат за нашето здравје на некој начин. Имате личен вид на агенда.

Тие прават свои правила додека одат. и ги менуваат ако сакаат и се самозадоволни - како Тони Фаучи, на кој не му пречи да оди на ТВ и да лажи директно во камерата пред луѓето што ја плаќаат неговата плата “.

Мулис рече: „главниот проблем со науката во овој век“ е тоа што „науката ја оценуваат луѓе кои ја финансираат, луѓе што не ја разбираат“.

 

Мулис почина во август 2019 година, интересно само неколку месеци пред неговиот изум да се искористи за тестирање на КОВИД-19 со кои резултатите ќе ја одредат блокадата на цели народи. Дури и пред неговата смрт, тој зборуваше против употребата на Пе-Це-Ер тестовите на начин на кој тие беа користени неколку месеци по неговата смрт.

Во друг видео клип, Мулис забележа дека тестовите за Пе-Це-Ер можат да се реплицираат толку опширно што тие стануваат несигурни за дијагностичко тестирање: „Со Пе-Це-Ер тест, ако го сториш тоа добро, можеш да најдеш скоро сè кај секого.

 

Мулис не е сам со неговото тврдење. Група од 22 меѓународни научници, Меѓународниот конзорциум на научници за животни науки (ICSLS), потврди дека идентификувале „десет фатални проблеми“ со трудот на Дорстен, кој беше користен во јануари 2020 година.

Секоја од грешките е доволна за да се направи тестот „неупотреблив како специфична дијагностичка алатка за идентификување на вирусот САРС-КоВ-2“, а групата се однесува на „погрешно дијагностицирање на инфекции ширум светот“, за кои се појавија Пе-Це-Е тестовите за КОВИД-19.

Наместо да се користат 37 до 40 циклуси, што е моментална пракса, написот предложи нешто под 30 до 35 циклуси за да се наведе позитивно.

„Тестовите со толку високи прагови можат да откријат не само живи вируси, туку и генетски фрагменти, остатоци од инфекција кои не претставуваат посебен ризик - слично како да се најде влакно во просторијата долго откако некое лице ќе ја напушти просторијата“, тврди еден доктор, според една статија во Њујорк Тајмс.

Њујорк Тајмс: До 90 проценти од позитивните случаи со КОВИД не треба да се изолираат

„Стандардните тестови дијагностицираат голем број луѓе кои можат да носат релативно незначителни количини на вирус“, објави весникот.

Според откритието што може да има огромно влијание врз забраните, социјалното дистанцирање и носењето маски, Њујорк Тајмс објави дека „до 90 проценти од луѓето биле позитивни (за КОВИД-19) тешко пренесувале некој вирус“ и затоа „веројатно се не заразни."

„Стандардните тестови дијагностицираат голем број луѓе кои можат да носат релативно незначителни количини на вирус“, пишува весникот на 29 август.

Често користените Пе-Це-Ер тестови, според статијата, ја зголемуваат „генетската материја од вирусот во циклуси; Колку помалку циклуси се потребни, толку е поголема количината или оптоварувањето на вирусот во примерокот. Колку е поголемо вирусното оптоварување, толку е поголема веројатноста дека пациентот е заразен. "

Сепак, на лекарите не им е кажано колку циклуси ќе бидат потребни за да се утврди вирусното оптоварување. Еден пациент може да биде многу заразен, додека друг веројатно нема да го шири вирусот воопшто - лекарот не знае и не може да дејствува соодветно.

Во три групи на податоци за тестови кои содржат прагови на циклуси, составени од официјални лица во Масачусетс, Њујорк и Невада, до 90 проценти од оние кои биле позитивни на тестот имале речиси никаков вирус “, забележа Њујорк Тајмс при прегледот на податоците.

Наместо да се користат 37 до 40 циклуси како што е во тек со практиката, написот предложи нешто под 30 до 35 циклуси за да се наведе позитивен резултат.

Кога „до 90 проценти“ од случаите на коронавируси не се навистина заразни, мерките спроведени од гувернери во Соединетите држави ќе бидат доведени во прашање.

 

Гувернерите генерално го испитуваат бројот на нови случаи за да го утврдат нивниот тек на дејствување во олеснување или зајакнување на блокадите. На пример, државата Калифорнија смета дека помалку од четири дневни инциденти на 100.000 луѓе во дадена област се „умерен“ ризик
Четири до седум случаи се класифицирани како „значајни“, а ризикот е класифициран како „широко распространет“ ако повеќе од седум лица имаат позитивен тест на даден ден.

Со „широко распространет“ ризик, многу несуштински внатрешни бизниси се затворени, се вели на официјалната веб-страница. Поголемиот дел од државата е категоризиран на ова ниво, а богослужбата во затворени простории, меѓу другото, е и официјално забранета.
Не само што праговите на ризик во Калифорнија се неверојатно ниски, тие исто така не земаат во предвид дека голем број на позитивни тестови можат да ги идентификуваат како луѓе кои веројатно нема да бидат заразни, истакна Њујорк Тајмс.

Големиот број на позитивни тестови го зголемија стравот кај популацијата. Надвор од резултатите на Њујорк Тајмс, сепак, Центрите за контрола и превенција на болести откриле дека 94 проценти од смртните случаи поврзани со КОВИД-19, исто така, имаат други „здравствени состојби и причини“.

„За 6 проценти од смртните случаи, КОВИД-19 беше единствената причина спомената. За смртни случаи со услови или причини, покрај КОВИД-19, имало во просек по 2,6 дополнителни услови или причини за смрт. "

Имајќи го ова во предвид, протестите против мандатите за маските, задолжителните вакцинации, затворањето на црквите и затворањето на деловните активности „изгледаат како многу разумни дела“.

„Работам во рурална Америка и видов три случаи за осум месеци“, рече др. Леланд Стилман кој изјави за LifeSiteNews  против мандатите во Вирџинија на почетокот на овој месец. „И еден од нив беше лажно позитивен. Тие ќе ми кажуваат дека сите треба да се вакцинираат против вирус што се чини дека им штети на многу, многу мал дел од Американците, од кои повеќето беа екстремно стари или неухранети или крајно болни? “

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас