Принудена дебата за маските - сенаторот Ранд Пол против д-р. Ентони Фаучи - вториот го влечи покусото (видео)

За време на сослушувањето во Сенатот во САД,  помеѓу републиканскиот сенатор, Ранд Пол и  директорот на НИАИД, д-р. Ентони Фаучи, имаше интересна расправија.

 

Ранд Пол тврди дека досега не е објавена никаква научна студија што докажува дека поранешните „заразени со корона“ и „вакцинираните лица“ се во опасност да се реинфектираат. Напротив! Сенаторот првично го цитираше вирусологот Шејн Кроти од институтот La Jolla , чија студија објавена во магазинот „Science-Magazin“ покажа дека луѓето кои имале инфекција со корона се вооружени против идни напади на вируси. што значи стекнато долготраен имунитет. Соодветно на тоа, важно е да е јасно за барем овој дел од населението. Според моменталната состојба на знаење, дека реинфекцијата е многу малку веројатна.

 

Како што додаде Ранд Пол, тој не можеше да разбере зошто д-р Фаучи не размислува за какви било други размислувања, иако беше наредено да се носат две маски. Ова нема многу врска со науката и не е ништо друго освен театралност, истакнувајќи праша Пол контроверзниот „експерт за корона“.

 

Д-р Ентони Фаучи возврати со аргументот дека Германија веројатно ќе добие и трајно заклучување. Наводно, новите варијанти на Корона наскоро би го ставиле „дивиот вирус“ во сенка и би го фрлиле целото знаење до овој момент на грамада. Според Фаучи, од студијата од Јужна Африка се знае дека луѓето претходно заразени со оригиналниот вид на вирус требало да се заразат со локално распространетиот нов мутант.

 

Прашањето овде е дали наводно претходно заразените луѓе биле навистина случаи на Ковид или биле жртви на неубедлива постапка на ПЦР-тестовите или на несоодветни брзи анагени тестови. Значи, студијата именувана од Фаучи во никој случај не е репрезентативна.

 

Сенаторот Ренд Пол одговори дека опаѓачкиот број на случаи и смртни случаи поврзани со Ковид-19 е во спротивност со тој наратив. Ништо не сугерира дека новите варијанти направиле некаква разлика. Нема докази за тоа, рече републиканскиот сенатор.

 

Д-р Фаучи смета дека тоа е моментално така, бидејќи преваленцата на новите мутанти на короната во САД сè уште не е достигната. Значи, новите протагонисти на Ковид сè уште не ја освоиле предноста.

 

Сенаторот Пол не беше задоволен од ова и го потсети несомнениот „имунолог“ дека донесувањето одлуки и упатствата засновани на претпоставки не биле во ред. Постои нула ризик вакцинираниот д-р Фаучи да се преинфектира. Како и да е, тој сега носи две маски за лице „Само за шоу!“ Секој пат кога ќе се појави во јавноста. Што се однесува до борбата против недостаток на подготвеност за вакцинирање, прилично е контрапродуктивно постојано да се вознемируваат оние кои биле вакцинирани со присилна маска. Тие треба да бидат наградени наместо да сугерираат дека „дадилката држава“ ќе зачекори уште три години и дека ќе мора да носат маска засекогаш. Вакцинираните не сакаа да слушнат такви тапани, особено затоа што немаше научна основа за тоа, заклучи сенаторот.

 

Д-р Фаучи не сакаше да го остави ова да лежи на него и истакна дека е факт дека маските нудат заштита, тие не се за театралност. Пол одговорил: „Но, ако веќе сте стекнале имунитет, тие не се ништо друго освен театар.“ Директорот на NIAID ја заврши битката со зборови: „Јас целосно не се согласувам!“

 

За да ја освежиме меморијата на Фаучи, да посочиме на две изјави што тој ги даде во судир со неговиот став на сослушувањето во Сенатот.

 

 

1 ..) На почетокот на март, д-р. Фаучи за CBS-60-Minutes рече дека е глупост да се носат маски дури и во средина на епидемија на пандемија, бидејќи тие не нудат скоро никаква заштита од инфекција.

 

2 ..) Откако неодамна даде гласни препораки за „двојно маскирање“, тој веслаше назад без дополнително разочарување и призна дека не постојат податоци што сугерираат дека двојното маскирање е од некаква корист.

Проследете го видеото од сослушувањето;

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас