Извештајот Корбет - Биоетиката и новата Евгеника (видео)

„На прв поглед, биоетиката може да изгледа како друга гранка на етичка филозофија во која академците бесконечно дебатираат со други академици за тоа колку ангели танцуваат на игла во далечни сценарија слични на научна фантастика. Она што многумина не го знаат, сепак, е дека навидум безопасната академска студија за биоетика влече корени во мрачната историја на евгениката. Со ова знаење, опасностите од доверување на некои од најважните дебати за животот, смртта и здравјето на човештвото на рацете на неколкумина стануваат уште поочигледни “.

corbettreport.com

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас