Лекари во Кенија ја отфрлаат вакцината и цитираат „сомнителни“ мотиви

Во Кенија, група католички лекари предупредија да не се земаат експериментални инјекции за КОВИД-19 бидејќи се небезбедни и непотребни.

Еден ден откако Кенија ја прими првата пратка од 1 милион вакцини како дел од глобалниот проект Ковакс, асоцијацијата на лекари од католичко потекло во Кенија (KCDA), предводена од д-р. Стивен Карања ги повика луѓето да ја одбијат вакцината. Изјавата на десет страници, издадена на 3 март, опфаќа низа прашања, почнувајќи од самите инјекции до тестови за КОВИД, и укажува на притаени врски со милијардерот и глобалист Бил Гејтс.

 

Во воведното писмо, КЦДА наведе дека веќе постојат третмани за вирусот и дека „исто така знаеме дека вакцинацијата за оваа болест е целосно непотребна, што ја прави мотивацијата сомнителна“.

 

Лекарите најпрво укажаа на претерана проценка на случаи со КОВИД направена од генералниот директор на Министерството за здравство минатата година, додавајќи дека од реалниот број на заразени, „само околу 10% ... развиваат симптоми и треба да одат на лекар "

 

KCDA наместо тоа, советуваше неколку алтернативни третмани за вирусот, вклучително и дневни парни бањи (Сауни), како и земање ивермектин, што е опишано од медицински професионалци во САД како „чудесно“ во лекувањето на КОВИД-19.

 

Конечно, групата советуваше дневно внесување на хидроксихлорокин (HCQ), заедно со цинк и азитромицин, комбинација што е опишана како „третман по избор за бремени симптоматски жени кои имаат потреба од третман“.

 

Осврнувајќи се на стапката на смртност во Кенија, КЦДА коментираше дека КОВИД е одговорен за „околу 1.800“ смртни случаи. Лекарите го споредија тоа со бројките на смртност во 2019 година, кога имаше 3.572 смртни случаи од сообраќајни несреќи, околу 10.700 од маларија и околу 25.000 од ХИВ / СИДА. Со глобална стапка на смртност за КОВИД-19 од околу „0,03%“ и стапка на смртност специфична за Кенија „0,0036%“, групата изјави дека „КОВИД-19 не чини да ги оправда драстичните мерки преземени за да се содржи како што е препорачано од СЗО “.

 

По предупредувањето од неговиот пронаоѓач и меѓународна група научници, КЦДА изјави дека широко користениот метод за тестирање на КОВИД, ПЦР-тестот, „нема многу или апсолутно никаква вредност за лекарот во амбулантската установа“ не го препознава вирусот “, Ја предупреди групата, која укажа на опасностите од лажните позитивни и негативни резултати од тестот.

 

KCDA, исто така, советуваше носење маски како дел од нејзините предложени мерки за борба против вирусот, истакнувајќи дека иако тие не обезбедуваат лична заштита, тие го намалуваат ризикот од ширење на инфекцијата на други лица. Овој совет е во контраст со бројот на други лекари кои предупредуваа дека не само што маските немаат ефект туку, тие претставуваат ризик за физичкото здравје и можат да бидат одговорни за наглото зголемување на „бактериските респираторни инфекции“

 

„На крајот на краиштата, инјекциите никогаш не биле користени за контрола на епидемиите“, рекоа кениските лекари. „Повеќето епидемии како шпанскиот грип, МЕРС, САРС го снема природно за неколку години, без третман и пред да се направи вакцината. КОВИД-19 е посебен по тоа што имаме ефикасен третман што овозможува да се надмине болеста без потреба од инјекции “.

Лекарите понатаму изјавуваат: „Јасно е дека експерименталните инјекции нема да ја запрат инфекцијата или пренесувањето на САРС-Ков-2, тие само ќе го намалат ризикот од сериозни болести и морталитет, што сегашниот третман може да го направи ефикасно и безбедно. Покрај тоа, стапката на смртност во Кенија и Африка не ја оправдува вакцинацијата, а камоли итна вакцинација со експериментални инјекции “.

На крајот од своето соопштение, KCDA го спомена и влијанието на Бил Гејтс врз глобалната кампања за вакцинирање, осврнувајќи се на неговите сопствени коментари за намалување на светската популација преку вакцинација, како и на неговата желба за потврди за вакцинација.

„Забележете дека Бил Гејтс не е медицински професионалец, туку специјалист за технологија. Се чини дека има нешто во што вложи Бил Гејтс и бара целиот свет да се вакцинира за да биде успешен “, напишаа лекарите. „Која е таа инвестиција, останува прашањето од милион долари.

 

Во интервју за АЦИ Африка, еден од потписниците на писмото, др. Карања, инјекциите се „опасни“.

Сепак, конференцијата на католичките бискупи во Кенија (KCCB) одговори на лекарите, а претседателот на архиепископот Филип Анјоло издаде заедничко соопштение во кое препорачуваат инјекциите да бидат „вистински, безбедни и ефикасни“.

 

Извор: lifesitenews.com

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас