Со изговор за имунитет на стадо, инјецкијата за генетска терапија сега се шири и кај децата

Објава на mercola.com - превод: futv media - Подржете го авторот читајте ја огриналната објава овде

И покрај фактот дека КОВИД-19 има мало физичко влијание врз децата, здравствените власти го подготвуваат теренот за широко распространета вакцинација на оваа популациска група
Со оглед на тоа дека ризикот кај децата од КОВИД-19 е исклучително мал, вакцинацијата им носи многу поголем ризик отколку корист, а родителите разбирливо не сакаат да ги волонтираат своите деца на оваа експериментална и неодобрена генска терапија
Сепак, здравствените власти јасно ставија до знаење дека вакцинацијата на децата се очекува во однос на имунитетот на стадото.
Студиите сугерираат дека децата не се двигател на пандемијата КОВИД-19 и дека се уште помалку веројатно да пренесат КОВИД-19 отколку возрасните.

Кај деца и млади возрасни од раѓање до 19 години, стапката на преживување од КОВИД-19 е 99,997%. Во повеќето случаи, симптомите се благи или непостоечки. Од децата примени во болница, 0,19% починале од КОВИД-19, при што истражувачите заклучиле во една студија од 2021 година: „Хоспитализацијата и смртта во болницата се честo ретка кај децата на кои им е дијагностициран КОВИД-19..

И покрај фактот дека КОВИД-19 имаше мало физичко влијание врз децата, здравствените власти подготвуваат сеопфатна вакцинација за оваа популациска група. Универзитетот Оксфорд, кој работи со АстраЗенека на вакцина КОВИД-19, веќе запишува деца на возраст од 6 години до 17 години и 8 месеци во својата студија за вакцини во Велика Британија.

КОВИД вакцината за доенчиња и деца е исто толку непотребна, опасна и глупава како и вакцината против хепатитис Б за новороденчиња, за која се борам две децении.

Модерна, исто така, зема 3.000 деца на возраст меѓу 12 и 17 години за да ја тестираат својата вакцина КОВИД-19, користејќи ја истата доза што им се дава на возрасните, додека Фајзер ги проширува своите клинички испитувања, вклучително и деца од 12 и повеќе години. Џонсон и Џонсон дури на 28 февруари 2021 година објавија дека планираат да ја тестираат својата вакцина КОВИД-19 на доенчиња, вклучувајќи новороденчиња, бремени жени и лица со нарушен имунолошки систем.

„Тие не навлегоа многу детално, но јасно ставија до знаење дека ќе спроведат студии за имунизација на деца и мајки од коронавирус“, рече др. Офер Леви, член на советодавниот комитет на ФДА, кој ги разгледа податоците за вакцините на Џонсон и Џонсон изјави Њујорк Тајмс.

 

Тоа е генска терапија - не е вакцина

Вакцината КОВИД-19 всушност не е вакцина во медицинската дефиниција на вакцината. Наместо тоа, тоа е експериментална генска терапија, чија ефикасност и безбедност сè уште не е докажана. За првите шест недели колку што беше достапна вакцината, САД Системот за пријавување на несакани настани против вакцините (ВАЕРС) објави повеќе од 500 смртни случаи по вакцинацијата и скоро 11.000 други несакани настани.

Според Детската здравствена одбрана (КСБ), професор Долорес C. Кејхил, д-р, молекуларен биолог и имунолог, „очекува последователни бранови на несакани реакции на инјекциите на експерименталниот гласник РНК (mRNA) кои се движат од анафилакса и други алергиски реакции до автоимунитет, сепса и откажување на органите ”.

Со оглед на тоа што ризикот кај децата од КОВИД-19 е исклучително мал, вакцинацијата им носи многу поголем ризик отколку корист, а родителите може разбирливо да не сакаат да ги волонтираат своите деца на оваа експериментална и неодобрена генетска терапија. Сепак, јавните здравствени власти јасно ставија до знаење дека се очекува вакцинација на деца. CHD (ДЗО) пријави:

Во април минатата година - кога веќе не беше познато ништо за епидемиологијата на КОВИД и истрагата за кандидатите за вакцини само што започна - Бил Гејтс го започна педијатрискиот притисок со изјава дека крајната цел е да се елиминира КОВИД - 19 со вакцини "да направете дел од рутинскиот режим на вакцинација за новороденчиња “.

Д-р Ентони Фаучи, директор на Националниот институт за алергија и инфективни болести (НИАИД), исто така, изјави дека 85% до 90% од населението во САД, вклучително и деца, мора да примат вакцина КОВИД-19 пред животот да се врати во нормала, и тој предложи на првачињата им е дозволено да се вакцинираат до септември 2021 година.

 

Оправда вакцинирање на деца со „имунитет на стадо“

Бидејќи и самите деца имаат малку причини да се вакцинираат против КОВИД-19, здравствените власти лудуваат по идејата дека децата мора да се вакцинираат во интерес на имунитетот на стадото. Ве наведуваат да верувате дека не само што луѓето околу вас треба да се сметаат за носители на болеста, туку и децата, кои можат да бидат асимптоматски носители и немо да донесат фатална болест во куќата на баба.

Она што во голема мера се игнорира, се студиите кои покажуваат дека децата не се движечката сила зад пандемијата КОВИД-19 и дека се уште помалку веројатно да пренесат КОВИД-19 отколку возрасните.

„Накратко, службениците за јавно здравје велат дека родителите треба да ги„ вакцинираат младите за да ги заштитат старите “. Со оглед на проценката на федералната влада дека има едно оштетување на вакцините на администрирани 39 вакцини, се чини дека е јасно дека властите очекуваат децата да преземат 100% од ризиците од КОВИД вакцинацијата во замена за нулта корист “, рече ЦХД (ДЗО).

Имунитетот на стадото, кој се јавува кога доволно луѓе стекнуваат имунитет на заразна болест за да спречат понатамошно ширење во заедницата, се пресметува со помош на репродуктивниот број или R-број (R0), што е проценет број на нови инфекции кои. доаѓаат од заразено лице.

R0 вредност помала од 1 (каде R1 значи дека едно заразено лице веројатно ќе зарази друго лице) покажува дека паѓаат случаи, додека R0 вредност над 1 значи дека случаите се зголемуваат. Сепак, ова е далеку од точна наука бидејќи подложноста на една личност на инфекција зависи од многу фактори, вклучително и од нивното здравје, возраста и контактите во заедницата.

Првичните R0 пресметки за ХИТ на КОВИД-19 се засноваа на претпоставката дека сите луѓе ќе имаат иста подложност и по случаен избор ќе се мешаат со другите во заедницата. Сепак, студија објавена во „Nature Review Immunology“ сугерира дека прагот на имунитет на стадото за КОВИД-19 можеби ќе треба да се прилагоди бидејќи децата се помалку склони кон оваа болест:

„Друг фактор што може да резултира во понизок праг на имунитет на стадо за КОВИД-19 е улогата на децата во пренесувањето на вирусот. Прелиминарните извештаи покажуваат дека децата, особено оние на возраст под 10 години, може да бидат помалку подложни и заразни од возрасните, па затоа може да бидат делумно изоставени при пресметување на имунитетот на стадото “.

 

КОВИД генската терапија може да не спречи пренесување

Друга точка што во голема мерка се игнорира во главните медиуми е фактот дека не е познато дали вакцините КОВИД-19 ќе спречат пренесување, што отвора голема дупка во притисокот за имунитет на стадото предводени од вакцините.

За разлика од конвенционалните вакцини, кои користат антиген на болеста што се обидува да се спречи, инјекциите на КОВИД-19 содржат синтетички фрагменти од РНК капсулирани во соединение нанолипиден носач, чија единствена цел е да се намалат клиничките симптоми во релјефот поврзани со С-1 скокот. протеини, а не вистинскиот вирус.

Тие ниту даваат имунитет ниту ја инхибираат заразноста на болеста. Со други зборови, тие не се наменети да ве спасат од  САРС-КоВ-2; тие имаат за цел само да ги ублажат симптомите на инфекција ако-или кога ќе се заразите.

На виртуелна прес-конференција на Светската здравствена организација (СЗО) на 28 декември 2020 година, официјални лица на СЗО предупредија дека нема гаранција дека вакцините КОВИД-19 ќе ги спасат луѓето од заразување со вирусот САРС-КоВ-2 и ќе го пренесат на други луѓе .

Во интервју за „weузвик“ , Фаучи го повтори признавањето на СЗО дека здравствените власти не знаат дали вакцините КОВИД-19 спречуваат инфекција или дали луѓето можат да го пренесат вирусот на другите откако ќе бидат вакцинирани.

Иако САД Кога Администрацијата за храна и лекови (ФДА) издаде Овластување за итна употреба (ЕУА) на Фајзер / БиоНТех и Модерна во декември 2020 година за да ги издадат своите експериментални вакцини за мРНК за употреба во САД, компаниите доставија само докази од клинички студии што треба да покажат дека нивните вакцини спречуваат лесни до тешки симптоми на КОВИД-19 кај вакцинирани учесници во споредба со невакцинирани учесници во студијата.

Компаниите не испитале дали вакцините спречуваат луѓето асимптоматски да се заразат со вирусот САРС-КоВ-2 и / или да не го шират на други луѓе.

Во меѓувреме, ако вие или вашето дете се опоравиле од КОВИД-19 или сте имале асимптоматски случај, веројатно веќе имате одредено ниво на заштитен имунитет - уште еден фактор кој во голема мера се игнорира при притисок да се вакцинираат децата. Всушност, студиите сугерираат дека вакцинацијата не носи никаква корист за оние кои претходно биле заразени со КОВИД-19.

 

Вклучување на Фаучи во медицинските патенти

Иако Фаучи не е именуван на патентот за вакцини Модерна, НИХ има 50% удел во тоа, а признанието што би дошло со успешно лансирање на вакцината, секако би го опфатило Фаучи. Научниците од НИХ исто така можат да собираат авторски права на вакцините во кои се вклучени.

Видеото со д-р Дејвид Е. Мартин, аналитичар за национално разузнавање, исто така зборува за вмешаноста на Фаучи во медицинските патенти. Мартин посочи дека иако Модерна „очигледно немаше законски права и тие немаа договорни права, тие немаа права за лиценцирање“ потребни за да се склучи федерален договор, тие некако го зафатија НИХ и Фаучи кои беа турнати на врвот на линијата.

Во досието Фаучи / КОВИД-19, составено од Мартин, тој опишува неколку кривични прекршувања за кои смета дека се поврзани со „тероризам КОВИД-19“, вклучително и добивање на функционално истражување спроведено од НИАИД во кршење на мораториумот на НИХ. Дел од досието исто така дава детали за некои од патентите на Фаучи, заедно со „економската бонанса“ на НИАИД:

„Од усвојувањето на Законот за Бај-Дол (паб. Л. 96-517, 12 декември 1980 година), истражувањето финансирано од владата претставува економска бонуза за универзитетите во САД, федералните агенции и нивната избрана публика. Во првата деценија по Бај Дол, финансирањето на НИХ двојно се зголеми од 3,4 милијарди на 7,1 милијарди долари. Една деценија подоцна, тие повторно се удвоија на 15,6 милијарди долари.

По септември 2001 година, директниот буџет на Националниот институт за алергија и инфективни болести (НИАИД) се зголеми за повеќе од 300%, со исклучок на финансирањето на ДАРПА до 1,7 милијарди долари годишно од 2005 година. Во 2020 година буџетот на НИХ беше над 41 милијарда долари .

Што се случи со парите од даночните обврзници во износ од 763 милијарди долари, кои беа посветени на правење на Америка поздрава откако пронаоѓачите беа комерцијални промовирани? Кој се збогатил? Одговорот, за жал, е дека нема одговорност да се одговори на овие прашања. НИХ е именуван сопственик на најмалку 138 патенти од 1980 година.

Министерството за здравство и човечки услуги на Соединетите држави поседува најмалку 2.600 патенти. Грантовите или соработките на НИАИД резултираа со 2.655 патенти и апликации за патенти, од кои само 95 се доделени на Министерството за здравство како сопственик.

... Директорот на НИАИД, Др. Ентони Фаучи, е наведен како пронаоѓач на 8 издадени американски патенти. Ништо од ова не е наведено во извештаите на НИАИД НИХ или ГАО за активно лиценцирање, иако Др. Фаучи, наводно, бил принуден да плати за неговиот „изум“ интерлеукин-2 - исплати што тој наводно ги донирал на неименувана добротворна организација “.

 

Конфликтите се по ред на денот

Вреди да се напомене дека Модерна нема права на клучен патент за својот систем за испорака на вакцини, а директори на компанијата се меѓу оние кои ги продадоа своите акции. И Модерна и НИХ се во основа вклучени во кршење на патентите затоа што основното парче технологија - технологијата за наночестички липиди (LNP) што е дел од системот за испорака на вакцини - е во сопственост на мала канадска биотехнолошка компанија наречена Арбутус

Модерна се обиде да го поништи патентот на Арбутус Биофарма, но го загуби предизвикот кон крајот на јули 2020 година. Откако Модерна го загуби предизвикот, компанијата рече дека неговата технологија за LNP е многу понапредна од онаа на Арбутус, тврдејќи дека „LNP порано произведуваше mRNA-1273 , нејзиниот кандидат за вакцини КОВИД-19, не е опфатен со патентот Arbutus. „Накратко“, се вели во досието:

„... додека Модерна ужива стотици милиони долари финансиска поддршка и застапување од Ентони Фаучи и неговата НИАИД, таа се занимава со незаконски активности за патентирање и покажува презир кон законот за патенти на САД уште од нејзиното основање.

Да бидат работите уште полоши, американската влада им даде финансиска поддршка, иако тие не го откриваат ризикот од повреда на патентот и затоа можат да придонесат за самите повреди за кои се надоместуваат.

Конфликтите на интереси се широко распространети и во НИХ, каде од 2012 година здравствените истражувачи кои добиле федерално финансирање, пријавиле повеќе од 8.000 значајни финансиски конфликти на интереси во вкупна вредност од најмалку 188 милиони УСД. Во 2006 година, исто така беа откриени докази кои покажуваат дека 916 истражувачи на NIH тајно добиле авторски права на лекови и други пронајдоци додека работеле за владата.

Фаучи беше меѓу оние кои „добија десетици илјади авторски права за експериментален третман за СИДА што го измислија [интерлеукин-2]. Во исто време, нејзината канцеларија потроши милиони во пари на даночните обврзници за тестирање на третманот на пациенти ширум светот “.

Иако се чини неизбежно експерименталните инјекции на генска терапија КОВИД-19 наскоро да им се наметнат на децата, со оглед на многу неодговорени прашања и конфликти на самото место, некои можеби претпочитаат да се вакцинираат против КОВИД-19 што е можно подолго додека чекаат за ввистината да излезе.

Националниот информативен центар за вакцини (НВИЦ) неодамна стави преку 50 видео презентации од платената Петта меѓународна јавна конференција за вакцинација, што се одржа од 16 до 18 октомври 2020 година, преку Интернет и ги направи достапни за сите бесплатно.

Темата на конференцијата беше „Заштита на здравјето и автономијата во 21 век“ и на неа учествуваа лекари, научници и други здравствени професионалци, активисти за човекови права, верски водачи, адвокати за уставни и граѓански права, автори и родители на деца со оштетен- од вакцини. за наука за вакцини, политика, закон и етика, како и заразни болести, вклучително и вакцини за коронавирус и КОВИД-19.

Во декември 2020 година, компанија од Обединетото Кралство објави лажни и погрешни информации за NVIC и нејзината конференција, предизвикувајќи NVIC да ја отвори целата конференција за бесплатно прегледување. Конференцијата има сè што треба да знаете за и да ги заштитите вашите лични слободи и слободи за вашето здравје.

Не дозволувајте оваа неверојатна можност да ве помине. Бев говорник на оваа конференција за зајакнување и ве повикувам да ги гледате овие видео презентации пред да бидат цензурирани и одземени од технократската елита.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас