Професорот Сухарит Бакди додава нова книга: Вакцинираните луѓе се дел од „огромниот експеримент“

Тој беше сериозно критикуван поради неговите ласкави изјави за мерките за корона. Сега проф. Сухарит Бакди се свртува против експерименталните инјекции за КОВИД-19 употребени во неговата последна книга. На пример, тој предупредува на формирање на тромби. Неодамна, овие се случија како резултат на вакцината на АстраЗенека. Значи проф. Бакди бил во право!

Микробиологот и епидемиологот на инфекции кој живее во Германија повеќе од педесет години, проф. Сухарит Бакди пред една година сè уште беше докажан и признат експерт во своите области. 22 години беше на чело на Институтот за медицинска микробиологија и хигиена на Универзитетот Јоханес Гутенберг во Мајнц. За време на својата кариера до денес, тој објави над 300 научни трудови од областа на имунологијата, бактериологијата, вирусологијата и кардиоваскуларните болести.

 

Во 2017 година интензивно се справи со „лудилото за птичјиот грип“ и објави книга за инфекциите со „бубалица“. Бакди исто така имаше цврсто мислење на темата „кравско лудлило“:

Бакди: „Никој никогаш не докажал дека животните кои имаат позитивен тест, но не се болни воопшто претставуваат закана “.

 

Ѕвездата на Бакди започна да опаѓа со политичарите и медиумите кога тој започна да ги разгледува сè покритично мерките на короната на федералната влада за заштита од САРС-КоВ-2 на почетокот на 2020 година.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас