Пандемикс: Експертите се спротивставуваат на наративата за корона

Критичната контра-јавност до „официјалната“ Корона
Наратива порасна: групата „Пандемикс - податоци и аналитика (ПАНДА)“ од Јужна Африка, критички се занимава со еднострано истражување. Целта е отворена научна дебата за таканаречената пандемија.

Секој знае за хорор извештаите и студиите од лојални владини истражувачи кои предупредуваат на мутации и десетици илјади смртни случаи и на тој начин обезбедуваат храна за тешки заклучувања. Во првиот брифинг на интернет PANDA, д-р. Мајк Једон, сепак, поранешен висок научник во Фајзер, го појаснува дека промените на вирусите се сосема нормални и нивните мутации имаат тенденција да стануваат сè помалку заразни и опасни со текот на времето.

 

Основано образование на населението

Образованието се одвива преку мултимедија, од написи на почетната страница до студии до видеа, подкасти и препораки за понатамошно читање, на љубопитниот ум му се нуди многу. Експертите, исто така, критички се справуваат со сопствените анализи и предвидувања и оценуваат каде биле во право и каде може да бидат погрешни: ова исто така создава доверба во работата на независниот колектив.

„Пред една година тие го објавија „Протоколот за отворање на општеството“. 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас