Според др. Брегин, вакцината за корона е токму она од што треба да се плашиме

Заканата од корона е многу претерана, рече докторот Питер Брегин во интервју за One America News. Според него, стапката на смртност е многу пониска отколку што тврди американскиот RIVM (Национален институт за јавно здравје и животна средина), CDC (Центри за контрола и превенција на болести). Вистинската смртност може да биде само една десетина од официјалната бројка, според др. Брегин.

Тој додаде дека многу малку луѓе би умреле доколку им се даде соодветен третман. „Овој третман се состои од лекови на кои им беше забрането да создаваат милијарди вакцини“, рече тој. Лековите, вклучително и хидроксихлорокинот, се поефикасни од вакцините, според Брегин.

И, зошто овие лекови биле забранети? „Единствениот начин на кој можат да ги продадат своите вакцини што е можно побрзо е ако нема друг ефикасен третман“, рече лекарот. „Медицинскиот центар и научните списанија соработуваат со Фаучи, милијардерите и големите корпорации за да ги измамат луѓето да веруваат дека нема ефикасен третман.

Според др. Брегин, вакцината за корона е токму она од што треба да се плашиме. „Правите огромен експеримент врз луѓето“, рече тој. Тој додаде дека хидроксихлорокинот и ивермектинот се многу безбедни и ги прават вакцинациите непотребни. Едноставно, треба да дозволиме работите да се случат повторно, нагласи докторот.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас