Италија потера истрага против Шефот на АстраЗенека

Истрага против шефот на АстраЗенека

Шест смртни случаи сега се испитуваат во Италија. Во меѓувреме, против главата на АстраЗенека во Италија е потерана истрага за небрежност. Откако овие случаи станаа познати, има илјадници откажувања за експерименталните инјекции на АстраЗенека - особено меѓу безбедносниот и наставниот персонал.

 

Експерименталните инјекции укинати во девет европски земји

Девет европски земји, две земји од Африка, Тајланд и Индија во Азија сега привремено престанаа да се користат со АстраЗенека. Ирска неодамна, нагласувајќи дека не е воспоставена врска помеѓу инјекциите на АстраЗенека и проблемите со згрутчување на крвта. Данска беше првата европска земја што одговори по извештаите за формирање на тромб и еден смртен случај. Норвешка се соочуваше со слични случаи неколку дена. Исланд, Бугарија, Луксембург, Естонија, Летонија и Литванија, исто така, презедоа слични мерки.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас