Научникот Дејвид Мартин: Да бидам многу јасен, мРНК инјекцијата не е вакцина!

Шарил Аткисон, поранешна репортерка на Си-Би-Ес, која стана медиумски критичар и автор на книгата „Како вестите не научија да ја сакаме цензурата“, го дава овој совет кога ги читате или слушате силно контролираните мејнстрим медиуми:

Бидете свесни дека медиумите користат претходно вчитани зборови за да ве одвлечат од фактички извештаи што му штетат на лажниот наратив што тие се обидуваат да го внесат во јавната психа.

Тие користат зборови како „неосновани“, „без докази“, „разоткриени“, „теорија на заговор“ за да ги оцрнат конкурентските наративи. Ова често значи, според Аткисон, дека моќните интереси не сакаат да видите или верувате во одредена статија за студија / извештај / вест и дека тие се обидуваат да ги контролираат информациите.

 

Ова, секако, го опишуваат истакнатите луѓе на видеото подолу, кое, и покрај нивната репутација на високо успешни научници, е цензурирано од Јутјубе, сопственост на Гугл.

 

Имајте на ум дека огромното мнозинство од оние кои ја примаат оваа инјекција не направиле речиси ништо и не истражувале - имплицитно му веруваат на зборот од Фарма мафијата заедно со главните медиуми дека вакцината ќе биде безбедна и ефикасна.

 

Научникот Дејвид Мартин: Да бидам многу јасен, мРНА инјекцијата не е вакцина!

Според др. Мартин, овие производители мораа да ги маскираат своите третмани како вакцини за да можат да ги користат во САД, Врховниот суд “од 1905 година, пресуда што е протолкувана [некои велат погрешно протолкувана] како дозвола за државите да бараат вакцини за време на здравствени итни случаи.

 

„Да се ​​осигураме дека сме јасни за нешто. Само да наведеме дека ова не е вакцина. Треба да бидеме свесни дека го користиме терминот вакцина за да го ставиме ова нешто под исклучоци од јавното здравство. Не е вакцина. Ова е мРНА спакувана во масовен плик што се доставува до клетката. Ова е медицински уред дизајниран да ја стимулира човечката клетка да произведе патоген. Не е вакцина. Вакцините се всушност законски дефиниран термин. И тие се законски дефиниран термин според Здравствениот закон. Тие се законски дефиниран термин според стандардите ЦДЦ и ФДА, а вакцината мора конкретно и да го стимулира имунитетот кај лицето што ја прима и да го наруши пренесувањето. И тука не е тоа така. Многу јасно се стави до знаење дека низата на мРНА што влегува во ќелијата не е таму за да го прекине пренесувањето. Тоа е третман. Но, ако се дискутираше за третман, тоа не би го слушнале здравствените власти, затоа што тогаш луѓето би рекле, кои други третмани постојат?

 

Употребата на терминот вакцина е бескрупулозна, и заради законската дефиниција, но и затоа што всушност служи како замена за отворен и бесплатен дискурс, бидејќи со тоа што ќе кажете „вакцина“ ја претворате во нешто против или би можело да биде за „ терапија '. Но, кога тие всушност велат дека тоа е терапија, запомнете - и луѓето го забораваат тоа - Модерна е основана како компанија за хемотерапија за рак, а не компанија за вакцини за САРС-КОВ-2. Ако кажеме дека им даваме на луѓето профилактичка терапија за карцином што го немаат, сите ќе ви се насмеат затоа што тоа е глупава идеја. Но, токму тоа го имаме сега тука. Ова е механички уред во форма на многу мал пакет технологија што се воведува во човечкиот систем за активирање на клетката така што станува производствен објект за патогени микроорганизми.

 

И јас одбивам да утврдам во кој било разговор дека навистина станува збор за проблем со вакцините. Единствената причина што се користи овој поим е заради злоупотребата на случајот од 1905 година, кој е лошо претставен уште од неговото основање. Тоа е уред за хемиско производство што всушност е наменет да предизвика производство на хемиски патогени во клетката. Тоа е медицински апарат, а не лек, бидејќи е во согласност со дефиницијата ЦДРХ за медицински уред. Тоа не е жив систем, не е биолошки систем [што би била вакцина]. Тоа е физичка технологија. Се случува да има големина на молекуларно пакување.

 

„Значи, мора да бидеме навистина јасни за да се осигураме дека не се вклопуваме во нивната игра, бидејќи нивната игра значи дека ако зборуваме за тоа како вакцина, ќе влеземе во дискусија за вакцини. Но, како што и самите признаваат, ова не е вакцина. Затоа, мора да им биде јасно на сите што слушаат дека нема да ја прифатиме оваа неуспешна дефиниција, исто како што нема да се пофалиме и на вашата индустриско-хемиска дефиниција за здравјето, затоа што двете се функционално погрешни и претставуваат експлицитно кршење на правниот конструкт.

 

Се разочарувам кога слушам активисти и адвокати и сите други кои велат: „'ќе се бориме против вакцината.“ Ако одлучите дека станува збор за вакцина, веќе сте ја изгубиле битката. Не е вакцина!

Направено е да ве разболи. 80 проценти од луѓето кои добиваат вирус се асимптоматски, што значи дека воопшто немаат симптоми. 80 проценти од луѓето кои ја примаат оваа инјекција имаат несакан клинички настан. Тие ви инјектираат хемикалија за да предизвикаат болест, а не имунолошки одговор. Со други зборови, ништо од ова нема да ве спречи да пренесувате нешто. Се работи за тоа да се разболите и дека вашите сопствени клетки ќе ве прават болни “.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас