Германија: 82-годишник почина веднаш по вакцинирањето против корона - на пат кон автомобилот

Во четвртокот вечерта (11 март) 82-годишен маж од Германија  почина на пат од центар за вакцинација во Вирцбург кон неговиот автомобил. Веднаш претходно, тој ја прими првата инјекција за дводелна вакцинација против корона со препаратот од Бионтех/ Фајзер. Како што информираше окружната канцеларија, 82-годишникот страдал од „најсериозни, опасни по живот веќе постоечки болести“.

 

Пациентот инсистирал на вакцинација за повторно да ги види внуците

Човекот, физички ослабен од опасни по живот претходни болести, пред да добие состанок за вакцинација, добил консултација. И покрај ризикот дека можните несакани ефекти од вакцинацијата може да доведе до негова смрт, 82-годишникот инсистирал на вакцинирање.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас