Видео: Повторно протести против мерките на корона во Хаг

Холандската влада неодамна го продолжи контроверзниот ноќен полициски час во пандемијата до 31 март. Во Хаг, луѓето повторно излегоа на улиците во знак на протест против мерките на Корона. Полицијата се обиде да ги запре протестите.

Скоро една недела откако холандската влада го продолжи контроверзниот ноќен полициски час во пандемијата  до 31 март, повторно има протести против мерките за корона  во Хаг.

Три дена пред предвремените парламентарни избори, меѓу другото, луѓето го покажуваат своето незадоволство од забраната за излегување од 21:00 до 4:30 часот наутро, што требаше да заврши на 15 март.

Видео: Русија денес

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас