По вакцинацијата церебрална хеморагија кај тројца млади Норвежани

Во Норвешка, три млади луѓе имаат развиено згрутчување на крвта или крварење во мозокот откако биле вакцинирани со вакцината на АстраЗенека. Дали постои поврзаност со вакцинацијата сега се испитува.

 

Внимателно следење на несаканите ефекти

Трите лица кои биле погодени  работеле во здравствениот сектор. Вакво нешто е многу ретко, но многу сериозно, рече Стеинар Мадсен од агенцијата за лекови, норвешкиот радиодифузер НРК. Исто така, беа пријавени неколку случаи во кои млади вакцинирани лица имаа крварење на кожата или модринки, рече Сигурд Хортемо од Фолкехелеиниститут. Ова може да биде индикација за низок број на тромбоцити, што пак може да предизвика внатрешно крварење.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас