Итен сигнал поради масовни вакцинации против корона - истражувач очекува катастрофални последици

Следниве изјави се земени буквално од тековниот труд на истражувачот Герт Ванден Боше. Трудот е насловен „Наука зад катастрофалните последици од безумната човечка интервенција во пандемијата Ковид-19“. Ванден Боше е меѓународно признат развивач на вакцини, кој работел како шеф на канцеларијата за развој на вакцини во Германскиот центар за истражување на инфекции. Тој ја координираше програмата за вакцинација против ебола на Глобалниот сојуз за вакцини и имунизација и придонесе за спроведување на интегриран план за работа со вакцини во соработка со Глобалните здравствени партнери (СЗО, Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, ЦДЦ, УНИЦЕФ), регулаторните тела (ФДА) и производители на вакцини во текот на кризата со ебола:

 

Не можам да ја истакнам мојата страст кон вакцините доволно, но не можам да прифатам дека користиме вакцини кои, наместо да ја содржат пандемијата Ковид-19, сега се изложени на ризик од драматично влошување.

 

 

Оригиналниот вид Ковид-19 предизвика малку или никакви симптоми кај огромното мнозинство на здрави луѓе. Значи, пред да ја препорачате тековната вакцина Ковид-19 на некој, прво треба да се осигурате дека вакцината ги намалува стапките на морбидитет и морталитет под стапките што може разумно да се очекуваат ако пандемијата го заземе својот природен тек (...) Без човечка интервенција, пандемијата на крајот доведува до имунитет на стадото.

 

Ниту една пандемија не трае повеќе од две години, дури ниту шпанскиот грип или свинскиот грип. Откако ќе се утврди имунитетот на стадото, повторното обновување на вирусот го контролира нашиот имунолошки систем благодарение на сеќавањата на претходните средби со вирусот.

 

Вакцината треба да го забрза имунитетот на стадото. Сепак, ова е токму спротивното од она што го гледаме во моментов: вакцините не можат да спречат ширење на вируси преку примателите на вакцини изложени на појавувачки високоинфективни видови Ова ќе спречи развој на имунитетното стадо.

 

Додека на почетокот на пандемијата Ковид-19, вродениот имунитет кај здрави луѓе обезбеди солидна прва линија на имунолошка одбрана од Ковид-19, тоа веќе не е случај кога се повеќе заразни соеви доминираат на сцената. Здравите субјекти, вклучително и децата, се повеќе се изложени на циркулирачки високоинфективни соеви, додека квалитетот или квантитетот на нивните антитела е недоволен.

Зошто вакцините Covid-19 веројатно ја зголемуваат вирусната инфективност?

Тоа е затоа што тие се профилактички вакцини дизајнирани да го зајакнат имунитетот на луѓето пред да бидат изложени на патогенот / вирусот. Тие воопшто не се погодни за администрација на луѓе за време на пандемија, бидејќи веројатноста дека примателот на вакцина веќе ќе биде нападнат, иако сè уште не е опремен со целосно хранет имунолошки одговор, се зголемува со зголемувањето на притисокот на инфекцијата. Ова се однесува особено на високоинфективните варијанти на циркулацијата.

Што ако направите вакцина?

За лице кое штотуку ја примило првата доза на вакцина, нивното тело е во фаза на градење на имунолошки одговор. Може да потрае неколку недели за целосно развивање на имунолошкиот одговор. Ако сте изложени на вирус во ова време, вашиот имунолошки одговор може да биде премногу слаб за ефикасно да се бори против вирусот. Иако првата доза може да ве заштити од развој на симптоми, вирусот може потенцијално да се реплицира и да се пренесува.

 

Сепак, она што сега сè повеќе го набљудуваме е уште позагрижувачко: Дури и оние кои биле целосно вакцинирани пред изложеноста на Ковид19 повеќе не контролираат репликација и пренесување на вируси. Тоа е затоа што тие сега се повеќе се заразуваат со поинфективни варијанти чиј протеинскиот скок е различен од оној во вакцината.

 

Како резултат, вирусот сè повеќе го избегнува одговорот на антителата на вакцината. Ова веќе го видовме во многу домови за стари лица каде и покрај високата стапка на покриеност со вакцините (т.е. до 80-90%), високоинфективните варијанти се проширија за многу кратко време. Единствената предност на овие вакцини е што тие можат да обезбедат привремена заштита од сериозни болести и морталитет (во зависност од антигенските карактеристики на заразната варијанта).

 

Селективното затајување на имунитетот исто така фаворизира понатамошно ширење на високоинфективни соеви, бидејќи масовната вакцинација сè повеќе ги претвора примателите на вакцините во асимптоматски распрснувачи. Вторите пренесуваат високо заразни вируси на незаштитени или сè уште не заразени лица. Ова е токму спротивното од она што вакцините треба да го прават. Навистина, сега има општ нокаут!

Извор - Посетете го авторот за подршка и целосен напис: Notsignal wegen Corona-Massenimpfungen – Forscher erwartet katastrophale Folgen

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас