Француска актерка се соблече на „Француските Оскари“ во знак на протест против ограничувањата на Ковид (видео)

Актерката Корин Масиеро се соблече на сцената за време на церемонијата на доделување на наградите во Франција и го истури својот гнев поради затворањето на киносалите и другите културни институции од страна на владата во услови на кризата против „Ковид-19“

Церемонијата се одржа во театар, бидејќи гневот и фрустрацијата растеа меѓу актерите, музичарите и уметниците поради неподготвеноста на владата да одреди датум за повторно отворање на културните центри

На нејзините гради стоеше „без култура, нема иднина“, а на грбот беше „вратете ни ја уметноста Жан“, порака до премиерот Жан Кастекс.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас