Извештајот во Канада покажува дека имало повеќе смртни случаи од мерките против Ковид отколку од самиот Ковид

Во извештајот објавен на 10.03.2021, Статистикте покажуваат дека во Канада има повеќе смртни случаи отколку во претходните години, но дека овие смртни случаи не се резултат само на пандемијата, туку и на она што се нарекува „индиректни последици од пандемијата“ и ги наведува како примери одложувања во медицинските интервенции поради ограничување и зголемување на употребата на лекови.

 

„Во првите неколку месеци од пандемијата, неделниот број на смртни случаи и смртни случаи од Ковид-19 беше тесно совпаднат и главно ги погоди постарите популации, што сугерира дека самиот„ Ковид-19 “влијае на вишокот на стапка на смртност во Канада“, вели Институтот за статистика.

 

„Меѓутоа, неодамна, бројот на вишоци смртни случаи е поголем од бројот на смртни случаи од Ковид-19, а овие смртни случаи се јавуваат кај помлада популација, што укажува на тоа дека сега се во игра и други фактори, вклучително и можни индиректни ефекти на пандемијата“ , Извештајот продолжува.

 

Извештајот гарантира дека минатата година во Канада се случиле скоро 300.000 смртни случаи, што е за 13.798 смртни случаи повеќе отколку што се очекуваше без пандемија, што е зголемување за 5%.

 

Институтот за статистика откри дека во текот на изминатата година бројот на смртни случаи од предозирање со дрога е значително зголемен низ целата земја бидејќи затворањето ги принуди зависниците да се повлечат од програмите за третман против дрога. Третман што може да им помогне.

 

Забелешка од авторот: - Според Нирнбершкиот Кодекс ова е неетичко, неморално и повторно злосторство против човештвото!

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас