Протести во Берлин: Учесниците извикуваат „Мир, слобода, без диктатура“ - видео во живо

„Една година заклучување - СТОП!, доволно е!“: Под ова мото, демонстрантите против Корона диктатурата маршираа од Фридрихстрасе до Бранденбуршката порта денес во 13 часот. Демонстрација потоа ќе се одржи на Александарплац од 16 часот. Според полицијата, протестот бил регистриран за 1.000 учесници под мотото „Спуштете ги маските - нема повеќе заклучување“.

Во 14 часот, протестниот погон со 600 пријавени учесници започна на Олимпискиот плоштад во Шарлотенбург, дестинацијата беше до центарот на улицата Дирксенстрасе. Мотото на протестниот погон: „Слободни медиуми, вистинско известување“.

Друга парада започна во 14 часот во Панков, која исто така се движеше кон сентарот на улицата Дирксенстрасе. Ова протестно патување беше регистрирано за 300 учесници. Протестниот погон беше посветен против левиот и на десниот екстремизам.

 

Сабота 13-ти март: 16 престолнини - 16 демонстрации

Денес во сабота, на 13-ти март, демонстрациите против политиката на заклучување на владата ќе се одржат истовремено во 16-те главни градови на сојузните држави. Пред добра година, за прв пат во Германија беше нарачана блокада во пандемијата на короните.

Организаторите на демо-натписите на својата веб-страница под мотото „Доста е!“: „Затворањето на училиштата, изолацијата и банкротите не спасуваат животи“ ...

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас