Девет европски земји делумно или целосно ја запираат вакцинацијата со АстраЗенека

Во Италија, во моментов се испитуваат три смртни случаи поврзани со вакцината АстраЗенека. Причините за смртта се миокарден инфаркт и тромбоза - сите тие се случиле во период од 24 часа до 12 дена по вакцинацијата против корона со АстраЗенека. Европската агенција за лекови продолжува да не гледа опасност во користењето на вакцината против корона, бидејќи придобивките во моментов го надминуваат ризикот.

 

По извештаите за три смртни случаи, кои се поврзани со тромбоза и згрутчување на крвта по првичните истраги, Италијанската агенција за лекови издаде национална забрана за употреба на серијата АБВ2856 на вакцината од АстраЗенека, која се продава во сите региони.

Сепак, Европската агенција за лекови во соопштение на 11 март напиша дека во моментов нема „докази дека вакцинацијата ги предизвикала овие состојби“. Овие исто така не се наведени како несакан ефект на вакцината.

 

Забелешка на авторот: Нема докази нема ниту испитувања, додека не се потврди (бидеќи постои опасност по живот) хумано и разумно е да се извадат од употреба.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас