Стоп за маските, ПЦР тестовите и лагите во медиумите! - Канадски лекари зборуваат против КОВИД

Престанете да се плашите од Ковид, новите варијанти се шега, оставете ги децата да се вратат во своите вообичаени активности, отстранете ја маската и избегнувајте експериментални вакцини за КОВИД по секоја цена. Сумирајќи, ова е пораката пренесена преку канадскиот здравствен сојуз од храбра група „некорумпирани“ лекари во Канада кои објавија соопштение за јавноста и видео оваа недела, зборувајќи против одговорот на нивната влада на КОВИД.

 

Во соопштението на групата се вели:

«Првиот принцип на медицинска и здравствена пракса е да не се предизвика штета. Покрај тоа, здравствените информации засновани на докази треба да бидат утврдувачки фактор во сите владини правила, политики и процедури што ја регулираат здравствената заштита. Тековните владини активности во врска со КОВИД не се поддржани од медицински истражувања засновани на докази и многу од овие активности се штетни за поединците, семејствата и општеството воопшто. Работејќи со Канадскиот здравствен сојуз, заснован на недостаток на медицински докази и предизвиканата штета, ги повикуваме сите нивоа на влада веднаш да престанат да ги промовираат следниве мерки:

 • Физичко затворање и дистанцирање
 • Охрабрување да користите маски
 • Рачно миење и чистење на површини со токсични средства за дезинфекција
 • Асимптоматски карантин и социјална изолација
 • Употребатѕа на ПЦР тестовите кај луѓето
 • Одобрување на недоволно тестирани (недоволно испитување на животни) КОВИД-19 вакцини кои менуваат гени
 • Непотребни упатства за КОВИД-19 во болниците и другите здравствени установи
 • Затворања или ограничувања на деловните активности
 • Ограничувања на црквите и местата за богослужба
 • Затворање на јавни објекти, вклучувајќи училишта, игралишта, паркови и рекреативни објекти
 • Погрешно претставување на состојбата со КОВИД во медиумите
 • Употреба на страв и други присилни психолошки техники

 

Алијансата за Здравје во Канада е непрофитна соработка на лекари, медицински сестри, хиропрактичари, натуропати, фармацевти и други здравствени професионалци од цела Канада, чија заедничка цел е „да ги заштитат правата на нашите пациенти за пристап до највисок квалитет на медицинска нега“, се вели во соопштението достапна, постојана слобода на избор и автономија преку изјава за согласност. "

Нашата цел е да се запре злоупотребата на моќта од страна на исполитизираните „експерти“ за јавно здравје што во моментов се пренесуваат преку штетни КОВИД-19 политики за јавното здравје  кои го уништуваат канадското општество и здравјето на Канаѓаните.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас