Светот во затвор - Кетрин Остин Фитс -цензурирано видео!

Светот се менува. Како ќе изгледа  земјата за неколку години, сè уште е тајна затоа што многу архитекти моментално се вклучени во нејзината изградба. Во моментов ја доживуваме најголемата трансформација во историјата на човештвото.

 

Не секој е убеден дека патеката води во многу цитираната „Златна ера“. Скептиците ја вклучуваат и Кетрин Остин Фитс, поранешна политичарка, уредничка на The Solari Report  (Соларниот извештај) и главен извршен директор на Solari Investment Advisory Services - (Соларни инвестициски советодавни услуги.)

 

Во интервју со режисерот Џејмс Хенри во декември минатата година, таа предупреди за технократија и трансхуманизам и истакна дека Короната е клучот за дистописката иднина.

 

Видеото на Јутјуб е прегледано неколку милиони пати и постојано е избришано. Прочитајте ги најважните изјави на авторот тука.

 

Како ги натерате луѓето да си наштетат себеси? Пред повеќе од една година, во овој момент би рекол дека тоа не е можно.

Тоа е многу едноставно и да се дојде до суштината: создадете криза, ширете страв и терор, а остатокот ќе се грижи за себе.

 

Кризата има име: Корона. Преполнa е со бројки што ја прават светската популација да се поти на челото. Луѓето во страв дејствуваат ирационално затоа што стравот парализира и го исклучува логичкото размислување.

 

Здравствените кризи се секогаш добри кога станува збор за туркање агенда за која големите делови од населението никогаш не би се согласиле во нормални околности. Според мислењето на Фитс, она што се врти кон нас има димензија што сè уште не можеме да ја замислиме.

 

Кетрин Остин Фитс:

„Ако има неколку луѓе кои сакаат да контролираат многу луѓе, се поставува прашањето: Како можете да ги возите овците во кланицата без тие да забележат и да се бранат? Совршената работа се невидливи непријатели. Сега вирусот е совршен затоа што е невидлив.

Ако луѓето можат да се исплашат, тогаш ќе им треба владата да ги заштити од невидливиот непријател. Втората многу ефективна тактика е „раздели па владеј“. Значи, ако можете да ги користите медиумите, тогаш тие играат многу важна улога.

Без разлика дали се „раздели и владеј“ или „невидливи непријатели“, сето тоа се начини на создавање страв и принудување на луѓето да учествуваат. Се разбира, може да се воведат огромни контролни механизми со невидливиот вирус. Можете да спречите луѓе да се собираат, организираат, зборуваат што се случува итн.

Со дигитализацијата на следењето на контактите, можете да контролирате кој со кого разговара. Ако можете да ги натерате да ја завршат целата своја работа и образование преку Интернет, буквално можете да слушнете сè што зборуваат.

Кога секоја централна банка воведува дигитална валута, тие имаат можност да ги вклучуваат и исклучуваат своите пари. Значи, ако не се однесувате содветно, тоа е тоа! Се разбира, како што знаеме, тие сакаат тоа да го комбинираат со трансхуманизмот. Тоа значи, со инјекции, тие можат да постават еквивалент на оперативен систем во моето тело. Значи, јас сум физички поврзан со финансискиот систем “.

 

Фитс е длабоко упатена. Таа и самата беше политичар во минатото. Под претседателството на Џорџ В Буш таа беше помошник секретар за домување и урбан развој. Таа објавува широко на темата јавна потрошувачка и разоткри неколку големи случаи на државна измама.

Кетрин Остин Фитс е убедена дека само транспарентноста може да стави крај на тековната игра. Но, тоа ќе биде можно само  кога сто проценти моќта на масовните медиуми и технолошките корпорации ќе падне. Сè додека 80 проценти од светската популација сè уште „спие“ и верува во цензурираните масовни медиуми, тешко дека нешто ќе се промени, а камоли да се придвижи во позитивна насока.

Повеќе видеа на planetlockdownfilm.com

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас