Американскиот лекар и државен сенатор Скот Јенсен: Вие сте измамени!

Американскиот лекар и државен сенатор Скот Јенсен направи шокантно признание на почетокот на минатата година. Тој добил писмо од здравствениот оддел во кое се објаснува како да се пополнат уверенијата за смрт за време на коронската криза. Во писмото се наведува дека тој не мора да ги тестира починатите пациенти на Корона за да пријави Корона како причина за смртта.

 

„Ако имам 86-годишен пациент со пневмонија, кој никогаш не бил тестиран за корона, сепак морам да ја наведам короната како причина за смртта“, рече Јенсен. „Обично не го правиме тоа.“ Лекарот рече дека властите манипулираат со бројките на овој начин и дека Короната е лесна болест, во повеќе од 90 проценти од случаите.

 

Јенсен се соочи со медицинска дисциплинска постапка за наводно ширење на „дезинформации“ за пополнување на уверенија за смрт и „погрешни совети“. Наводите на крајот беа отфрлени.

 

Лекарот продолжи да се бори, да ја шири вистината и да го слуша неговиот глас насекаде, додека цензурата не се обнови на крајот на минатиот месец. Тој објави видео на Фејсбук во кое се вели дека се залажуваме. Видеото беше прегледано повеќе од четири милиони пати за краток временски период, при што Фејсбук му стави голем печат: „погрешни информаци“.

 

Тој доби повик од „проверувачот на факти“ АП, прес-агенцијата што тесно соработуваше со нацистите за време на Втората светска војна. Зборуваше со вработен 45 минути, но без резултат. Според АП, Јенсен во видеото дава „погрешни тврдења“ за бројот на напади на коронавирусите.

 

Уште една причина за гледање на видеото. „Вие сте сериозно измамени“, вели Јенсен. Тој објаснува дека на денот на инаугурацијата на Џо Бајден, СЗО издала нови упатства за намалување на бројот на лажно позитивни резултати од тестовите. Во 2020 година, лекарите и професионалците сè уште беа охрабрувани - понекогаш дури и под притисок - да дијагностицираат корона. Едно сомнение беше доволно.

„Тоа е причината што бројот на заболени од грип одеднаш се намали нагло по март 2020 година“, вели Јенсен.“

Според новите упатства, пациентите со симптоми на корона исто така мора да имаат позитивен тест пред да се постави дијагнозата на корона. СЗО исто така препорача намалување на бројот на циклуси во тестот за ПЦР. Евидентно е дека овие нови упатства значително ќе го намалат бројот на случаи.

 

„На денот на инаугурацијата се случија две работи со кои се гарантираше намалување на бројот на случаи со корона“, нагласува Јенсен. „Дали тоа беше политички мотивирано? Можеме ли да им веруваме на политичарите и бирократите? “

Лекарот смета дека е „одвратно“ како се третираат луѓето. „Остави се да те измамат.

Видеото сè уште може да се види нецензурирано на Твитер:

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас