Кога ќе дојде Екофашизмот? - Најверојатно паралелно со коронската диктатурата

„Сепак, никогаш нема да има вакцинација против Екофашизмот. Затоа ни требаат мерки за справување со климатските промени кои се аналогни на ограничувањата на личната слобода во борбата против пандемиите “.

 

И, ако сте на мислење дека оваа злоупотреба на мерките за заклучување е далеку, вие сте на погрешен пат. Дебатата заснована на ова нема да запре се додека не дојдеме до оваа точка. И ова може да се оствари порано отколку што би сакале.

 

Сè што е потребно е да се администрира  „Големото ресетирање“, чиј коавтор Клаус Шваб е основач и претседател на СЕФ, со цел да се разбере дека фузијата на климатските промени и контролата на болеста е веќе во кошница.

 

Можноста за блокирање на климата е оцртана како не премногу далечна реалност. Понекогаш се прави упатување на пример во една статија во Маркет Воч во која се цитира професорката Маријана Мазукато:

„Под климатска блокада, владите ќе ја ограничат приватната употреба на возила, ќе забранат потрошувачка на црвено месо и ќе воведат екстремни мерки за заштеда на енергија, додека компаниите со фосилни горива ќе мора да престанат со дупчење. За да избегнеме такво сценарио, мора да ги реновираме нашите економски структури и да се справиме со капитализмот поинаку “.

 

Во согласност со оваа информација, неспорниот здравствен кум и мултимилјардер, Бил Гејтс, неодамна сугерираше дека Западот треба целосно да престане со потрошувачката на месо и да премине на синтетичко говедско месо. Гејтс е сопственик на поголемиот дел од обработливото земјиште во САД и неодамна објави дека ќе ја поддржува политиката на Зелениот договор со милијарди. Нема ветувачки вести со оглед дека основачот на „Мајкрософт“ веќе го контролира целиот глобален здравствен систем. Во неговата нова книга „Како можеме да ја спречиме климатската катастрофа: Какви решенија има и каков напредок е потребен; саканата зелена дистопија е ограничена.

 

Новинарот на Самит Њуз и Инфоворс, Пол Џозеф Вотсон, исто така, негодуваше за прогласените блокади на климата, што го натера да ја разјасни оваа тема пред својата публика.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас