Кинескиот ЦДЦ признава дека не е достапен изолат на „новиот коронавирус“! (Видео)

Неодамна беше откриено во објава на Ен-Би-Си Наитли Њуз,  Д-р Ву Зинју од Кинескиот центар за контрола на болести (ЦДЦ) потврди за американскиот новински канал дека патогенот Сарс-Ков-2 никогаш не бил изолиран.

 

Од почетокот на коронската хистерија, различни експерти истакнаа дека постоењето на Сарс-Ков-2 не е докажано сè додека не се изолира соодветно. Различни објавени трудови тврдат дека го изолирале „Сарс-Ков-2“, но штом непристрасните научници тргнале да побараат докази за наводните изолати, одговорните здравствени власти се изјаснуваат или со немилост признаваат дека го нема на располагање.

 

Како што забележува онлајн порталот Оф-Гардијан во врска со ова, студиите кои тврдат дека изолирале Сарс-Ков-2 всушност не успеале да ги изолираат / исчистат оние честички за кои се сметаше дека се нови патогени. Порталот додава дека авторите на разни трудови признале на барање дека не била извршена вистинска изолација. Вклучувајќи една австралиска студија и, според „Оф-Гардијан“, најпознатиот светски труд од Кина, што се однесува на откривање на „Сарс-Ков-2“ и беше објавен во „Нова Англија журнал за медицина“ во февруари 2020 година.

 

Поранешната канадска биостатистичарка, Кристин Меси и нејзиниот колега од Нов Зеланд, Мајкл Спет, како и други луѓе кои се разбирливо загрижени за нивната анонимност, исто така, направија нивна работа да најдат цврсти докази за постоењето на наводно новиот корона вирус. Залудно, истражувачите-проценители провериле  огромни 46 мултинационални научни институции и владини агенции за докази за изолацијата на Сарс-Ков-2. Неуспешен потфат, особено затоа што ниту една канцеларија и институција  не можела да ја поправи ситуацијата. Вклучувајќи го и германското Министерство за здравство, кое според Меси, речиси го игнорирало барањето.

 

Оф-Гардијан се повикува и на германскиот претприемач Самуел Екерт, кој исто така тврди дека контактирал со разни германски здравствени власти со цел да добие студија која дава докази за целосна изолација од Сарс-Ков-2. Барањето на Екерт исто така беше разочарувачко.

 

Наспроти ова, Оф-Гардијан тврди дека без целосна изолација на оригиналниот вирус, не е можно откривање на нови мутанти на корона. Новоизмислените патогени кошмари во меѓувреме го ставаат Сарс-Ков-2 во сенка. Бесконечна, Баба Рога приказна за мали деца во медиумите, јавноста очигледно треба да се расположи за безбројните следни рунди на заклучувања.

 

Во меѓувреме, за жестоко дебатираните мутанти од Англија, Бразил и Јужна Африка се три на број. Погодете колку често се претпоставува дека Сарс-Ков-2 мутирал ширум светот од претпоставената година на објавувањето? Базата на податоци за вируси ГИСАИД наведува повеќе од 452 000 различни гени секвенци, од кои секоја се тврди дека е варијанта на САРС-Ков-2. Да речеме дека наводно новиот вирус корона се вели дека мутирал најмалку 452 000 пати. Во примарната Корона Ано, се вели дека скоро половина милион мутанти не биле релевантни, но сега тројцата „нови виновници“ треба да го разбрануваат целиот свет? Ако можете да ја врзете оваа мечка, можете да купите и песок во пустина.

 

Кинескиот претставник на ЦДЦ споменат на почетокот треба барем да биде заслужен за тоа што признал без понатамошно разочарување дека не постои изолат на Сарс-Ков-2! Така, можете да се спасите од премиум одбивањето и придружното оцрнување на корона-скептиците. Д-р Ву Зинју веројатно нема да биде покриен со злоба од водечките светски медиуми и политичари и да биде казнет како негирач на корона.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас