Дали миењето на рацете го искорени грипот? (Видео за извештајот за слобода на Рон Пол)

Сè уште има знаци и чуда што се случуваат! „Експертски мислења“ укажуваат на тоа дека заклучувањата, миењето на рацете и одржувањето на дистанца, целосно го истреби вековниот грип. Јавното здравство Англија, на пример, не сака да открие случај на грип во 2020 година. И во САД, само 165 лица се вели дека биле хоспитализирани пациенти со грип од октомври минатата година. Една година порано имаше 400 000, како што изјави др. Дру - американскиот телевизиски лекар.

 

 

Со ова неверојатно достигнување, никогаш повеќе не треба да има избледени овации. На крајот на краиштата, истражувачите работеа на вакцина против грип скоро 30 години за да ја запрат епидемијата на грип. Од друга страна, ние зборуваме за прилично ситни резултати, особено затоа што вакцината, која секоја година се калдрми, идеално треба да има ефикасност од 30-40%. Па дури и ова не е докажано.

 

Патогените на грип како грип се појавуваат секоја сезона во есен и зима, да го кажам лежерно, во нова маска за да го измамат нашиот имунолошки систем. Без мутираниот изглед, вирусите нема да можат да се шират. Затоа, производителите на вакцини секогаш се принудени да прават прилагодувања, бидејќи составот од претходната година вреди исто колку и дневниот весник од претходната година. Кратко до 2020 година, грипот А и Б  имаше непомирлива инфективност и придружна смртност.

 

Дали има нешто во овие далечни претпоставки или е чисто повторно откривање на грипот? Со други зборови, дали на грипот му е дадено ново име?  Ковид / Грип? Има многу да се каже за тоа, особено затоа што знаеме дека ПЦР-тестот има тенденција да експлодира лажно позитивна стапка веднаш штом таканаречениот праг на циклус (Цт) е минимално надминат. Значи, колку луѓе навистина болни од грип погрешно биле регистрирани како заразени со корона?

 

Правилата на новопакованиот вирус не направија вирусолошки чуда, ниту грипот е минато. Бидејќи Ковид-19 и онака не треба да се разликува од конвенционалниот грип. Симптомите се идентични. Соодветно на тоа, ариите за заклучување ќе мора да влијаат на двата патогени слични на грип. Зошто едниот вирулентен натпреварувач треба да му го препушти теренот на другиот без борба или да не се појави во комбинација, како што обично се случува? Ова едноставно нема смисла. Ах, и пред да заборавиме да го споменеме тоа, пред 2020 година луѓето никогаш не миеле раце и не воделе никаква друга хигиена. Тотална глупост секако!

 

„Експертите“ кои се убедени во оваа фантазија ги пуштија тапите, иако се вели дека дегенеративната заштита од инфекции го избриша погрешниот патоген. Бидејќи и покрај одгледувањето на далечни мизофобични војници и опсесивните протоколи за дезинфекција, Сарс-Ков-2 сè уште треба да се шири незапирливо низ целиот свет. Некои дури зборуваат и за Ковид-Засекогаш.

 

„Искоренувањето“ на грипот е всушност неуспех. Дали целиот свет е заклучен за да избрише грип или корона?

Извештајот за слободата на Рон Пол се наоѓа на дното на „чудото од грип“.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас