Д-р Ендру Кауфман: Ние сме во право. Вирусот САРС-КоВ-2 не постои.

Краток извадок - оргиналната изјава на англиски јазик можете да ја прочитате овде

 

Мислење за изолацијата на Сарс-Ков-2 

Од Д-р Ендру Кауфман, Д-р Том Коуан и Сали Фалон Морел

 

Изолација: Активност на изолирање; факт или состојба да се биде изолиран или  да стои сам; Одвојување од други работи или лица; Изолација.

Контроверзноста околу тоа дали вирусот САРС-КоВ-2 некогаш бил изолиран или прочистен, продолжува. Сепак, користејќи ја горенаведената дефиниција, здравиот разум, логичките закони и заповедите на науката, секоја непристрасна личност мора да заклучи дека вирусот САРС-КоВ-2 никогаш не бил изолиран или прочистен. Како резултат, не може да се најде потврда за постоењето на вирусот. Логичните, разумни и научни последици од овој факт се:

  • структурата и составот на нешто чие постоење не е докажано не може да се знае, вклучително и присуството, структурата и функцијата на хипотетички скок или друг протеин;
  • не може да се знае генетската низа на нешто што никогаш не било пронајдено;
  • „Варијанти“ на нешто чие постоење не е докажано не може да се знае;
  • невозможно е да се докаже дека САРС-КоВ-2 предизвикува болест наречена Ковид-19.

 

Точниот начин да се изолира, карактеризира и открие нов вирус е опишан овде во што е можно пократок формулар. Прво земате примероци (крв, плунка, секрет) од многу луѓе (на пример, 500) со симптоми што се јасни и специфични за да ја карактеризираат болеста. Без мешање на овие примероци со кое било ткиво или други производи што содржат генетски материјал, вирусологот меле, филтрира и ултрацентрифугира примерок, т.е. тој го прочистува. Оваа техника, која е вообичаена во вирусологијата и се користи со децении за изолирање на бактериофаги1 1 и таканаречени џиновски вируси во секоја вирусолошка лабораторија, му овозможува на вирусологот да користи електронска микроскопија за да открие илјадници честички со иста големина и форма. Овие честички се изолиран и прочистен вирус.

 

Овие идентични честички потоа се проверуваат за униформност со физички и / или микроскопски методи. Откако ќе се утврди чистотата, честичките можат понатаму да се карактеризираат. Ова би вклучувало проучување на структурата, морфологијата и хемискиот состав на честичките. Следно, нивната генетска шминка се карактеризира со извлекување на генетскиот материјал директно од прочистените честички и користење на техники за генетско секвенционирање, на пр. Б. Може да се користи секвенционирањето на Санџер, кое исто така постои со децении. Потоа се спроведува анализа за да се потврди дека овие униформни честички се од егзогено потекло, како што би се замислило дека има вирус, а не нормалните производи на распаѓање на мртво и умирачко ткиво. 2 (Од мај 2020 година знаеме дека вирусолозите немаат начин да се утврди дали честичките што ги гледаат се вируси или само нормални производи на распаѓање на мртво и умирачко ткиво).

 

Сега кога ќе стигнеме тука, ќе имаме целосно изолирана, карактеризирана и генетски секвенцирана егзогена честичка од вирус. Сепак, сè уште мора да покажеме дека е каузално поврзана со некоја болест. Ова се прави со изложување на група здрави субјекти (животни обично се користат) на овој изолиран, прочистен вирус на начин на кој се верува дека се пренесува болеста. Ако животните ја развиваат истата болест, што е потврдено со наодите од клиниката и обдукцијата, сега се покажа дека вирусот навистина предизвикува болест. Ова ја докажува инфективноста и преносот на инфективен агенс.

 

Ниту еден од овие чекори не беше ни далечен обид со вирусот САРС-КоВ-2, а камоли сите овие чекори биле успешно извршени за некој т.н. вирус што предизвикува болести. Нашето истражување покажува дека не постои ниту една студија што ги покажува овие чекори  во медицинската литература.

 

Наместо тоа, вирусолозите земаат непрочистени примероци од релативно малку луѓе, често помалку од десет, со слична болест од 1954 година. Потоа тие прават мало уредување на тој примерок и го префрлаат тој неизчистен примерок во ткивна култура што обично содржи четири до шест други видови материјали - сите содржат идентичен генетски материјал, познат како „вирус“.Тквината култура е изгладнета и отруена и природно се распаѓа на многу видови честички, од кои некои содржат генетски материјал. Наспроти секој здрав разум, каква било логика, каква било употреба на англиски јазик и каков било научен интегритет, овој процес се нарекува „изолација на вирусот“. Ваквиот коктел, кој содржи фрагменти од генетски материјал од многу извори, потоа е подложен на генетска анализа, која потоа користи компјутерски процес на симулација за да се создаде наводната низа на наводниот вирус, т.н. силициум геном. Во ниту еден момент не се потврдува вистински вирус со електронска микроскопија. Во ниту еден момент во времето, геномот не е извлечен од вистински вирус и секвенциониран. Ова е научна измама.

 

Како доказ за постоењето и патогеноста на вирусот се наведува набљудувањето дека незачистениот препарат - инокулиран со токсични антибиотици, фетално ткиво, амнионска течност и други ткива на ткивни култури - го уништува бубрежното ткиво на кое е инокулиран. Ова е научна измама.

 

Ако отсега некој ви презентира технички труд во кој се тврди дека вирусот САРС-КоВ-2 е изолиран, проверете ги деловите за методот. Ако истражувачите користеле Веро-клетки или кој било друг метод на култура, тие знаат дека нивниот метод не бил изолација. Вие ќе ги слушнете следниве изговори зошто не е направена вистинската изолација:

  • Во примероците на пациентите не беа пронајдени доволно честички на вирусот за да се анализираат.
  • Вирусите се интрацелуларни паразити; надвор од ќелијата не можат да се најдат на овој начин.
  1. Ако број 1 е точен и не можеме да го најдеме вирусот во плунката на болни луѓе, кои се фактите засновани врз основа на кои факти веруваме дека вирусот е опасен или дури и фатален?
  2. Ако број 2 е точен, тогаш како се пренесува вирусот од човек на човек? Ни велат дека излегува од ќелијата за да зарази други. Тогаш, зошто не е можно да се пронајде?

 

На крајот на краиштата, доведување во прашање на овие вирусолошки техники и заклучоци не претставува одвлекување на вниманието или несогласување. Да се ​​расветли оваа вистина е од суштинско значење за да се запре оваа страшна измама со која се соочува човештвото. Затоа што ако, како што сега знаеме, вирусот никогаш не бил изолиран, дешифриран или докажан дека предизвикува болест, ако вирусот е имагинарен, тогаш зошто носиме маски, се дистанцираме од другите луѓе и го ставаме целиот свет во затвор?

Конечно, ако нема вируси кои предизвикуваат болести, што има во овие инекции, погрешно наречени „вакцини“, и која е нивната цел? Ова научно прашање е најитно и најрелевантно за нашето време.

Ние сме во право. Вирусот САРС-КоВ-2 не постои.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас