Експерт за вакцини испраќа сигнал: „Вакцините за корона се крајно опасни“

Герт Ванден Босше, независен вируолог и експерт за вакцини, кој претходно работел во ГАВИ и фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, меѓу другите, испраќа сигнал за итен случај. Вакцините од корона претставуваат ризик за здравјето на населението, пишува тој во изјавата. Со оваа непријатна порака, Ванден Босше ја загрозува својата долга кариера.

 

Тековните вакцини за корона се несоодветни, дури и крајно опасни, за масовно да се администрираат среде вирусна пандемија, тврди тој. „Противниците на вакцинацијата, научниците и клиничките лекари слепо зјапаат во краткорочните позитивни ефекти кај одделни пациенти, но ги игнорираат катастрофалните последици по глобалното здравје“, пишува Ванден Босше.

 

Тој предупредува дека луѓето претвораат релативно безопасен вирус во нескротливо чудовиште. „Колку долго можеме да гледаме на друг начин кога наскоро ќе има масовно истребување?“

 

Што се случува во моментов? Како што се интензивира кампањата за вакцинација кај постарата популација, вирусот се повеќе навлегува во помладата популација. Бидејќи ова го намалува бројот на потенцијално сериозно болни луѓе меѓу младите, вирусот ќе биде поверојатно принуден да ја зголеми својата неефикасност преку други насочени селекции на мутации со цел да се разболат сериозно повеќе луѓе од оваа возрасна група, објаснува тој.

 

Во меѓувреме, се заканува катастрофален проблем кај веќе вакцинираната популација. Тие се повеќе се соочуваат со варијанти на инфекции против кои нивните многу специфични антитела на вакцините нудат сè помалку заштита. Според Ванден Босше, колку повеќе има заразни варијанти, толку помалку ефикасни стануваат антителата.

 

По неколку насочени мутации, вирусот станува целосно отпорен на антителата на коронавирусот, без оглед дали се генерирани од природна инфекција или вакцинација. До тоа време, вакцинираните лица ќе го изгубат целиот имунитет на корона, вели вирусологот.

 

Масивна разорна моќ

„Постојат неколку начини да се претвори релативно безопасен вирус толку брзо и ефикасно во биолошко оружје со толку огромна деструктивна моќ. Еволуцијата осигури дека штетата е ограничена во природна епидемија. Човечката интервенција уште од самиот почеток темелно го наруши природниот тек на оваа пандемија “.

Во меѓувреме, мерките за Корона заедно со масовните кампањи за вакцинација доведуваат до пандемична состојба, која според Ванден Босше, веќе е „надвор од контрола“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас