19-годишно момче падна неподвижно по вакцинацијата

Во Израел, 19-годишно момче падна неподвижно веднаш по спроведувањето на вакцината против корона. Младиот човек страдал од миокардитис.

Ова уште еднаш докажа дека вакцинацијата против корона може да има потенцијално фатално дејство. Воспаление на срцевиот мускул (миокардитис) е сериозна болест. Во тешки случаи, воспалението на срцевиот мускул може да предизвика срцева слабост или сериозни срцеви аритмии. Тогаш постои дури и ризик од ненадејна срцева смрт.

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас