Њујорк - Имунитетски пасоши за време на играта на Њујорк Ренџерс

Градот Њујорк го претстави системот за поминување на вакцинацијата што може да резултира со забрана за присуство на луѓе кои не можат да докажат дека примиле вакцинација против КОВИД.

 

Секој што присуствува на настани што го користат системот мора да користи апликација за телефон или хартиена верзија на својот пасош за да го покаже својот зелен статус на „вакцинација и тестирање“, бидејќи владините упатства го диктираат системот.

 

Системот, познат како Екселзиор Пас, беше тестиран по втор пат оваа недела во Медисон Сквер Гарден за време на натпревар во Њујорк Ренџерс.

 

Системот, кој за прв пат беше тестиран во центарот Баркли минатиот месец, беше објавен оваа недела од гувернерот Ендру Куомо, кој тврди дека сите собрани информации ќе останат „целосно доверливи“.

 

Системот што користи Кју-Ер-код засега е доброволен, но веројатно ќе стане задолжителен откако ќе биде целосно имплементиран.

 

Новите ограничувања што сега се воспоставени во Њујорк бараат места со капацитет поголем од 10 000 луѓе да обезбедат дека секој што престојува таму се има тестирано или има докази за негативен тест за Ковид-19 до 72 часа пред настанот....

 

Екселзиор Пас се заснова на систем за здравствено поминување развиен од IBM, што значи дека може лесно да се прилагоди за употреба во други градови и држави.

 

Системите за евиденција за вакцинација, за кои известувавме со месеци, забрзано се воведуваат ширум светот, иако статусот на имунитет на вакцинациите сè уште не е целосно познат и покрај предупредувањата дека ваквите системи претставуваат ризик од двокласно општество и Ограничување на слободите на оние кои не сакаат да се вакцинираат.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас