„Инсценирана пандемија“: Здружение на лекари од целиот свет опоменуваат!

Д-р Ендру Кауфман од САД потврдува дека дополнителните смртни случаи никогаш не се случиле. Тој објаснува: „Никогаш не постоел чист вирус што роди нова болест. Значи нема потреба од вакцина. Никогаш немало никакви дополнителни смртни случаи! “

 

Храбри доктори: обединети против „Ковид измамата“

За лекарите кои ја доведуваат во прашање пандемијата, клеветата е редот на денот. Како и да е, храбрите лекари од САД, Англија, Белгија, Шведска, Шпанија и медицински новинар од Германија одлучија да зборуваат на видеото. Нив ги обединува загриженоста за „измамата наречена Ковид-19“ и вакцината против коронавирусот која е произведена премногу брзо.

 

Ковид-19 споредлив со грипот

Д-р Јохан Денис од Белгија, меѓу другото, објаснува дека коронавирусот е споредлив со грипот од аспект на штетност, смртност и преносливост.

Презентирајќи погрешни броеви на случаи, „медиумите“ далеку напредуваат кон исплашување на луѓето и со тоа промовирање на оваа небезбедна вакцинација.

Според сите овие засегнати лекари, станува збор за пари, а не за здравствени проблеми.

 

 

Во новата книга на професорот Сухарит Бакди се открива: „Затоа вакцинациите против корона се опасни“

Во својата последна книга „Корона демаскирана“, професорот Сухарит Бакди се занимава со прашањето како новата мРНА вакцина може да реагира на клетките во телото. Вознемирувачката професионална проценка на имунологот: тој стравува дека овој нов вид вакцинација може да го активира згрутчувањето на крвта во човечкото тело.

 

Последиците би биле поразителни. Во видео дискусијата на „Респект плус“, професорите Андреас Сенихсен и Мартин Хадич дискутираат за најголемиот човечки експеримент на сите времиња и катастрофалните последици што вакцинацијата може да ги има.

Сухарит Бакди е роден на 1 ноември 1946 година во Вашингтон, германски специјалист за микробиологија и епидемиологија на инфекции. До пензионирањето тој беше професор на Универзитетот Јоханес Гутенберг во Мајнц и од 1991 до 2012 година беше  шеф на институтот за медицинска микробиологија и хигиена.

 

Американски лекар познат со Бакди ги спореди вредностите на крвта на пациентите пред и по вакцинацијата. Сликата што ја виде беше алармантна. Повеќе од 50% од оние случаи кои дошле на одделот за интензивна нега откако биле третирани со вакцината против Ковид, имале зголемени фактори на коагулација.

Почетокот на коагулабилноста на крвта преку вакцинацијата против мРНА т.е. згрутчување на крвта, може да доведе до парализа, мозочни удари, слепило и, последно, но и што е најважно, смрт, објаснува професорот Бакди.

 

Човештвото во заморче?

Професорот Хадич е всушност поборник за вакцинација и самиот управува со центар за вакцинација. Но, тој е крајно скептичен во однос на вакцинацијата против корона. Тој го критикува фактот дека вакцинацијата мРНА против вирусот корона досега не била соодветно испитана во студиите. На пример, експериментите со животни, кои вообичаено треба да се спроведат во раните фази на студијата за вакцината, едноставно се изоставени. Наместо тоа, вакцината сега ќе се тестира на луѓе.

Тој исто така го критикува недостатокот на транспарентност и недостатокот на квалитетот на податоците, што ја отежнува вистинската проценка на последиците. Научниот интерес треба да се фокусира на последиците од вакцинацијата и штетата.

 

Последиците за целната група 70+ не се утврдени во студиите

„Не знаеме ништо за долгорочните ефекти на оваа вакцинација“, предупредува професорот Сенихсен од МедУни Виена. Пред сè, ефектот на вакцината врз (ризичната) група над 70-годишници не беше утврден во студиите, кои обично беа спроведени само во период од два до три месеци. Целта мора да биде да се заштити оваа група особено, каде што вирусот корона е најчесто фатален.

Не е познато како вакцината влијае на целната група. Во исто време, несоодветно тестираната вакцина би ги изложила помладите луѓе на ризик од несакани ефекти, иако инфекцијата со вирусот корона обично има мало или никакво влијание врз нив. Сенихсен го нарече тоа „апсурдно“  што врз основа на тоа, задолжителната вакцинација од задната врата, како што е предвидената електронска пропусница, треба да се издаде во Австрија за целото општество.

 

Тужба против Дорстен, Вилер и СЗО

Во центарот на правната проценка се „лажните тврдења за фактите“ (цитат од Фуелмих) од страна на вирусологот и директорот на институтот во Берлинскиот харит, проф. Кристијан Дорстен и ПЦР-тестот што го утврдил за пронаоѓање на вируси на САРС-КоВ-2.Таканаречениот Дортен тест, објаснува Фуелмих, од една страна беше нацрт за сите понатамошни тестови за ПЦР, а од друга страна, благодарение на препораките наСЗО, беше еден од првите што се пласираше ширум светот. Како резултат, тоа е предмет на одговорност во соодветните земји....

„Јавното портретирање и на г. Дростен и на г. Вилер е: ако некој е тестиран позитивно, тој е заразен. Тоа не е точно “, објаснува Фуелмих.

 

Зошто не се разгледуваат повеќе гледишта?

Бакди, член на одборот на здружението „Лекари и научници за здравје, слобода и демократија“ неодамна исто така и во советодавниот одбор на Големата декларација на Барингтон, меѓународна иницијатива која спроведува кампањи за насочена заштита наместо преовладувачките мерки на КОВИД-19,  нагласуваат дека една гледна точка никогаш не треба да послужи како основа за донесување одлуки и дејствување, но дека секогаш мора да се земат во обзир и други гледишта.

Аргументација што ја сподели со адвокатот Др. Раинер  Фуелмих - тој исто така гледа дека е нарушен основниот принцип „аудиатур ет алтера парс - се слуша и другата страна“. Сега може да се надеваме дека стравот сè повеќе ќе му отстапи место на разумот и дека во иднина ќе се посвети поголемо внимание на овој основен принцип.

 

Листа на докторите:

Д-р Ендру Кауфман, доктор по медицина и судски психијатар од САД
Д-р Хилде де Смет, доктор по медицина од Белгија
Д-р Нилс Р. Фосе, доктор по медицина од Норвешка
Д-р Елизабет Еванс, доктор по медицина од Англија
Д-р Мохамад Адил, доктор по медицина од Англија
Д-р Вернон Колман, општ лекар од Англија
Проф. Долорес Кејхил, молекуларен биолог и имунолог од Ирска
Д-р Р. Зак Кокс, холистички стоматолог и хомеопат од Англија
Д-р Ана Форбс, медицински лекар од Англија
Д-р Ралф Е.Р.Сундберг, доктор по медицина од Шведска
Д-р Јохан Денис, доктор по медицина и хомеопат од Белгија
Д-р Даниел Калум, лекар за хиропрактика од САД
Мориц фон дер Борх,доктор по медицина од Германија
Д-р Ана Фјералафин, доктор по медицина од Белгија
Д-р Том Коуан, доктор по медицина од САД
Д-р Кевин П. Корбет, пензионирана медицинска сестра и научник за здравство од Англија
Д-р Кери Мадеј, доктор по медицина од САД
Д-р Баре Ландо, лекар од САД
Кејт Шемирани, природна медицинска сестра од Англија
Сенди Луное, фармацевт од Норвешка
Борис Драгин, лиценциран акупунктурист од Шведска
Д-р Пјотр Рубас, доктор по медицина од Полска
Д-р Наталија Прего Канчело, доктор по медицина од Шпанија
Д-р Рашид Бутар, доктор по медицина од САД
Д-р Нур Де Сан, доктор по медицина од Белгија
Д-р Кели Броган, доктор по медицина од САД
Проф. Константин Павлидис, метафизичар од Англија
Д-р Шери Тенпени, доктор по медицина од САД
Сента Депујт, новинарка од Белгија
Д-р Хајко Сантелман, доктор по медицина од Германија
Д-р Маргарета Гриеш-Брисон, невролог од Германија
Д-р Микаел Нордфорс, доктор по медицина од Шведска
Д-р Елке Ф. де Клерк, доктор по медицина од Холандија

Видео канал - кликни овде

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас