Пациентите од корона во Мексико Сити примаат ивермектин од 29 декември. Еве ги броевите

Пациентите кои биле позитивни на корона биле третирани со ивермектин во Мексико Сити од 29 декември. Набргу потоа, стапката на смртност нагло опадна, како што покажуваат овие графикони од аналитичарот за податоци Хуан Шами. Од 22 јануари беа администрирани околу 50.000 дози.

Мексико Сити го следеше примерот на државата Чиапас, каде што новите случаи паднаа за две третини откако употребата на ивермектин започна на 1 август.

Американскиот здравствен институт НИХ советуваше да не се користи ивермектин подолго време, но сега е „неутрален“ во врска со тоа.

Вакцината за корона е поврзана со неопходните несакани ефекти. Системот за известување за несакани настани на вакцините на Американската агенција за јавно здравје (ВАЕРС) сега објави 1.095 смртни случаи што се случиле непосредно по примената на вакцината.

Сега е време да се започне со давање на ивермектин на луѓе кои биле позитивни на тестот:

 

Број на хоспитализации и смртни случаи поврзани со корона во Мексико Сити:

 

Вишокот на смртност, исто така, покажува нагло намалување:

 

За неколку недели, стапката на зафатеност на болницата падна од 90% на 50%:

 

Извор:

COVID-19: Disease Hitting a Brick Wall in Mexico City

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас