Закерберг им потврди на вработените во Фејсбук „Вакцините ја модифицираат ДНК и РНК“

Правила за вас, но не и за мене

Ова најново откритие ги тера многумина да го постават прашањето: додека неговата платформа за социјални медиуми агресивно го цензурира секој што поставува легитимни прашања во врска со безбедноста и ефикасноста на корпоративните фармацевтски производи, дали Марк Закерберг и неговото семејство ќе ја земат новата експериментална вакцина за РНК?

 

Ново протечено видео од Проектот Веритас открива како шефот на Фејсбук Марк Закерберг ја промовирал сопствената позиција „против вакцините“ пред вработените во неговата компанија, што, според неговите драконски правила, би го прекршило последното ажурирање на упатствата за цензура на сопствената платформа.

Тој во видеото рече: Ние едноставно не ги знаеме долгорочните несакани ефекти, во основа модифирајќи ја човечката ДНК-а и РНК.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас