Адвокатот Д-р Раинер Фуелмих - подготвува тужба против СЗО за „заблуда во светот со корона-пандемијата““

Група адвокати се подготвуваат да ја тужат СЗО и некои нејзини партнери за „заблуда на светот за сериозноста на епидемијата на коронавирусот“. Тужбата ја покрена Д-р Раинер Фуелмих, еден од четворицата членови на германската истражна комисија за коронавирусот, кој од 10 јули добива изјави од научници и експерти, пишува Израел национални вести.

Во видео, Фуелмих ги обвинува директорот на СЗО Тедрос, германскиот вирусолог Кристијан Дорстен и Лотар Вилер за заблуда на владите ширум светот.

„Оваа коронска криза треба да се нарече корона скандал и одговорните треба да бидат гонети“, рече тој. Фуелмих додаде дека мора да се стори се за тоа да не се повтори никогаш повеќе.

Адвокатот планира да покрене судска постапка во Соединетите држави. „Прво: дали постои пандемија на корона или има само пандемија на Пе-Це-Ер-тест? Дали позитивниот тест за Пе-Це-Ер значи дека лицето е заразено со Ковид-19 или не значи ништо? “, се запраша тој.

„Второ: Дали мерките за корона - како што се бариери, маски за лице, регулативи за растојание и мерки за карантин - се таму за да се заштити светското население од корона, или се таму за да ги исплашат луѓето за да не поставуваат прашања и да направат фармацевтските компании  да заработат многу  пари со тестови за Пе-Це-Ер, тестови за антиген, антитела, вакцини и собирање на нашиот генетски отпечаток? "

„Трето, дали е вистина дека главните актери во оваа т.н. коронска пандемија лобираат во германската влада повеќе од која било друга влада?

Фуелмих е многу загрижен за колатералната штета предизвикана од мерките. Тој сака одговори на прашањата за тоа колку е навистина опасен вирусот и дали некој навистина е заразен спрема позитивниот Пе-Це-Ер тест.

„Изобличувањето на фактите или погрешното прикажување на фактите, како што прават Дорстен, Вилер и СЗО, може да се суди само за измама според кривичното право“, објасни тој. Врз основа на законот за одговорност, може да се тврди дека тие предизвикуваат штета намерно, рече Фуелмих.

Овие луѓе знаеја дека „тестот за Пе-Це-Ер не дава информации за инфекции, но постојано тврдеа дека е тоа така. „Тие знаеја и прифатија дека според нивниот совет, владите ќе продолжат со затворање, дистанцирање и барање да носат заштитна маска, што според независни студии и експерти претставува голем ризик за јавното здравје.“

 

Злосторства против човештвото

Фуелмих истакна дека секој што е оштетен од бариерите има право на целосна компензација.

Мерките за корона предизвикаа толку многу штета на светското население и економијата што злосторствата на Дорстен, Вилер и СЗО мора да бидат легално квалификувани како злосторства против човештвото, според Фуелмих.

Види исто:

Адвокатот Д-р Раинер Фуелмих и неговиот тим поднесоа тужба во Германија против ПЦР тестот

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас