Италија: 21 починати во дом за стари лица по првата доза на Фајзер

21 жители на дом за стари лица починаа по нивната прва доза од вакцината  на Фајзер. Старечкиот дом се наоѓа во Ребио, град во близина на Комо, Италија.

Дополнително, 85 жители и 54 здравствени работници по добивањето на вакцината биле тестирани позитивно на ковид.

Извор

Следете ги каналите на Телеграм објавени на нашата почетна страница, премногу се починати не можеме да стигнеме да ги објавиме сите.

Нека почиваат во мир!

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас