Производителите на медицинските заштитни маски предупредуваат во  упатствата  дека  „Не штитиат од вируси“

Скоро сите европски производители на заштитни маски FFP предупредуваат во своите упатства за употреба дека маските FFP1 и FFP2 НЕ штитат од вируси. Ова го прават само маските FFP3, кои за возврат можат да се носат само за многу кратко време, поради ризик од оштетување на здравјето.

Не постои научна студија дека останатите заштитни маски освен FFP3 штитат од вируси, се прашуваме зошто??? Ако не постои научна студија, нема ниту основа ниту се оправдани воведените мерки за заштитини маски!

Зошто телевеизиските медиуми не го поставуваат оваа прашање до надлежниот орган?

Затоа што нема никакво оправдување!

Имаме сличен случај со произведувателите на вакцини: Зошто се ослободени од одгвороност за идни последици на оштетени лица ако се сигурни во сопствениот поизвод?.

Кога надлежниот орган тврди дека вакцините се сигурни, дали со тоа ја превзема одговорноста за последиците,несаканите ефекти и обезштетувањата на погодените лица , и со кои средства ќе се исплатат оштетените лица?

 

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас