Агендата на ООН 2030 и големото ресетирање - различни поими со иста цел

Практичарот на заговор, Клаус Шваб постојано повторуваше дека коронската криза треба да се искористи за радикално да се промени светот во форма на големо рестартирање. Коронската криза е добредојдена можност да се отвори патот за радикални промени со заклучувања и мерки.

 

На кратко: прво уништи за да изградиш нешто ново. Која е идеалната утопија за глобалистичката елита, но ќе стане мрачна дистопија за граѓаните, иднина што никој не ја посакува, а тоа е: губење на културниот, националниот, верскиот и традиционалниот идентитет во корист на дигиталниот идентитет што на глобално ниво станува контролиран.

Идеолозите на „Големото ресетирање“ сакаат нов светски поредок. Тенор: Светот мора да се изгради повторно на гробот на стариот капитализам.

Светскиот економски форум (СЕФ) на своето присуство на Јутјуб објави пропагандно видео за „Големото ресетирање“.

Во видеото, СЕФ го промовира „Големото ресетирање“ и истовремено се справува со критичарите и „теориите на заговор“. Резултат: бизарно видео засновано врз орвелскиот образец кој ја најавува смртта на економскиот систем каков што го знаеме.

 

Видеото „Што е големо ресетирање?“ Има јасна порака. Се чини дека се вели: „Не грижи се за Големото ресетирање, сите ние многу ве сакаме“. Но, симболите и пораките за кои се шпекулира зборуваат на различен јазик и додаваат: „Ние ќе го спроведеме, сакале вие ​​или не“.

Користејќи попустлив иарогантен тон, премногу едноставен јазик, видеото во основа зборува за елитата која разговара со „земјоделците“, особено оние кои се осмелуваат да ги доведат во прашање нивните планови.

Тенорот на видеото е: ајде да се бориме заедно со пандемијата - особено украсена од бројни деца (!) Кои ставаат маски - и тој капитализам, како што го знаеме, мора да умре:

Пандемијата го уништи светот и елитата ќе го врати во ред. Иако досега се претпоставуваше дека капитализмот се заснова на саморегулирачки систем на понуда и побарувачка, Големото ресетирање треба да го дефинира начинот на кој компаниите се вреднуваат со помош на нови параметри. Најважно од нив: сообразност со социјалната и политичката агенда на елитите.

Нараторот ја изговара оваа енигматична реченица: „И сè е во тоа да ги имаме вистинските луѓе на вистинското место во вистинско време“.

Додека видеото не објаснува целосно што значи оваа фраза во реалниот живот, нејзините импликации се застрашувачки. Наместо да дозволи успешни индивидуи и корпорации да растат органски, елитниот систем ќе зачекори за „да ги има вистинските луѓе на вистинското место во вистинско време“, во согласност со нивната агенда.

„Со други зборови, системот ќе биде изместен и поголема агенда ќе биде задолжителна во новата економија“, коментира Будниот граѓанин.

Видеото завршува со повик до гледачите да се вклучат. Но, се разбира дека навистина не сте поканети на СЕФ. Она што тие навистина сакаат е да замолчите, да носите маска и да останете дома.

И, ако целта на ова видео беше да ја смири загриженоста за „Големото ресетирање“, тоа не успеа мизерно. Доказ за тоа е: Околу 99,9% од коментарите на Јутјуб се крајно негативни, и веќе собра 31.000+ „Не  допаѓања“.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас