Адвокатот Д-р Раинер Фуелмих и неговиот тим поднесоа тужба во Германија против ПЦР тестот

Адвокатот Д-р Раинер Фуелмих и неговиот тим на Коронскиот вопарламентарен комитет поднесоа тужба во Германија на 23 ноември 2020 година поради тестот за ПЦР развиен од Кристијан Дорстен. Фуелмих го тужи вирусологот Кристијан Дорстен  и шефот на институтот Роберт Кох, ветеринарот Лотар Вилер за направена милјарди штета во САД. Правниот систем во Соединетите држави дозволува масовни тужби против луѓе во други земји.

 

Досега имало само вистински судски постапки во САД. Законите на САД дозволуваат судски постапки против производители и продавачи на „неисправен“ производ, како на пример  тестирањето  со ПЦР. Бидејќи германскиот „Дорстен тест“, како што вели д-р. Фуелмих и го нарече ПЦР-тестот на вирусологот Дорстен, кој се заснова на препораките на СЗО како еден од првите во светот, исто така во САД, продаван и користен.

 

Ова е можност за германските жртви да ги подготват своите барања и да ги тврдат своите побарувања за отштета во САД, како дел од оваа масовна акција. „Ние ги тужиме оние што тврдат дека ПЦР тестот открива инфекции. Овие се пред се вирусологот Кристијан Дорстен и шефот на РКИ  Лотар Вилер. Тужбите се насочени и кон политичарите кои се потпирале на советите на Дорстен и Вилер “.

 

„На суд ќе прашаме зошто политичарите не слушнаа и други експерти - како добитникот на Нобеловата награда и професор од Стенфорд, Џон Јоанидис: Според него, вирусот е многу помалку опасен отколку што тврдат Дорстен и РКИ. Јоанидис пресметал дека само 0,14 проценти од оние кои страдаат од корона умираат од корона. Вирусот корона не е поопасен од грипот “.

 

Фуелмих исто така вели дека Дорстен и Вилер изнеле лажни тврдења. Тестовите за ПЦР се „идиотски тестови“ и само „алатка за заплашување“. Фуелмих ги обвини Дорстен и Вилер во тужбата за намерно лажење. Наводите сега се расветлуваат на суд.

 

Судската постапка може да стане експлозивна за Дорстен и Вилер. Бидејќи Фуелмих е еден од најреномираните адвокати во републиката и, како основачки член на Коронскиот вонпарламентарен комитет, еден од најжестоките критичари на мерките за Корона наметнати во Германија. Фуелмих практикува како адвокат во Германија и Калифорнија 26 години.

 

Фуелмих работи со Роберт Ф. Кенеди Јуниор, познат критичар за вакцинација, кој исто така се појави како говорник на 1 август 2020 година на големите демонстрации во Берлин против ограничувањата на короната. Германската тужба започна во понеделник, 23 ноември 2020 година. Друга тужба е покрената од Детската здравствена одбрана, проектот на Роберт Ф. Кенеди Јуниор.

 

Опширната форма за изјавата на  Д-р Раинер Фуелмих проследете ја во видеото подолу.

Видеото е преведено од: Здружението ОД НАС ЗА НАС 

Благодариме за преводот и вложениот труд.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас