Вистиномер.мк се купена сороска толпа за цензура!

Доколку ја отворeте почетната страница на вистиномер.мк и листате  до крајот, на страницата ќе сретнете реклама со круг и две зелени стрелки, кога ќе кликнете на рекламата ќе бидете пренасочени до  www.soros.org.mk иако страницата е заглавена во бескрајно полнење, фактот дека се финансирани од Сорос треба да ве загрижи!

 

 

Пред неколку дена се обидоа со превртување на фактите да го дискредитираат написот, бидеќи сега знаеме за кого работат, не е ни чудно!

Долготрајната употреба на маска може да придонесе за напреднат карцином на белите дробови

Со превртување на фактите, тоа се случи на следниот начин: горенаведениот налов (кој беше наш заклучок од студијата) го ставија во контекст со содржината и тврдеја дека во студијата Леополдо Сигал никаде не напомонеал маски, и дека студијата била направена пред пандемијата (за датум не спомнавме ние ништо, тие со тоа тврдат дека студиите имаат рок кој истекува или ги прави ненаучни, но нивниот мизерен обид за цензура продолжува). значи сите студии направени пред пландемијата не се повеќе научни (важечки)!

Нашиот заклучок за маските беше: според следниот цитат од студијата -Позадина: „За белите дробови долго време се сметаше дека се стерилни, но сега знаеме дека оралните коменсали – микроби кои обично се наоѓаат во устата – честопати влегуваат во белите дробови поради несвесните аспирации

Понатаму: Претходните истражувања на Сигал и неговите колеги покажаа дека присуството на микроби во белите дробови може да го активира имунолошкиот одговор, што доведува до регрутирање на имунолошки клетки и воспалителни протеини како што е цитокинот ИЛ-17, за кој се покажа дека ја модулира патогенезата на карцином на белите дробови.

 

Пример за несвесните аспирации

Сигал во студијата не зборува за маски, точно така, тој зборува за несвесни аспирации, вие ако ставете заштитна маска на лицето не само што ќе ги максимирате аспирациите тука станува збор за  свесни аспирации, бидеќи свесно ставате блокада на устата и носот, што е уште полошо!

Кога носите заштитна маска на вашето лице при секое издишување орланите коменсали - микроби (истите оние спомнати во студијата) се лепат во внатрешниот дел од маската, по долготрајно носење на заштитната маска при вдишување микробите навлегуваат во белите дробови.

Друго тврдат дека се занимаваме  со теории на заговор. Нашиот одговор е селдниот:

Аргументот за теоријата на заговор и неговото потекло од ЦИА

 

Нашиот портал немал „Импресум?“ Што по ѓаволите е тоа Импресум??? Изгледа  некој збор од Сороската Фондација за Отвореното Опшество (одземено од рекламата на вистиномер) која е линкована до горенаведената веб-адреса.

„За нас“ страницата ќе ја објавиме кога фашизмот ќе биде искоренет и слободата на говор ќе биде апсолутна!

 

"futv.media е независен, политички неопределен, самофинансиран медиум."

Се што не е Вистиномер, ниту се проверувачи на факти ниту се независни - Спонзорирани се од Сорос, како што докажавме погоре. На Фејсбук се означени кога вршат цензура како независни проверувачи на факти??? Ако некој е независен тогаш тоа сме ние!

Види исто поврзана објава

 

Наши објави за отвореното опшество, за кои се залагаат вистиномер!

Укинување на културата, традицијата и националниот интегритет

Уништување на традиционалното семејство – „Новото Нормално“ е перверзно

 

 

 

Плус сите објави во категоријата Агенда 2030

Предлог: Преведете си го насловот: Truthmeter - Holds you accountable!
Тоа можете да го сторите на следниот начин: изглед - теми - прлагоди - идентитет на веб-страницата - наслов на веб-страницата
внесете (во превод)  Вистиномер - ве смета за одговорни! Исто така, заменете ја иконата со сопствена. На пример, со некој топломер или Фотографија од вашиот Кум Сорос!

 

 

До Вистиномер - Се изјаснуваме јавно и ви забрануваме да постирате било каква содржина од нашата веб-страница без наша согласност, ниту да ставате било каква форма на линк кој води до futv.media!!!  Ви благодариме.

 

Обновено: 09.07.2021

Нови студии покажуваат дека маските се штетни по здравјето, сепак ние бевме во право, цензурата не успеа!

Германска студија - Драстично оштетување од маските

Уште една германска студија докажува дека маските се штетни за децата

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас