Аеросолен физичар вели дека барањето за маска на отворено е бесмислено

Аеросолен физичар вели дека не постои ризик од зараза со коронавирусот надвор. Барањето за маска на отворено е бесмислено.

Аеросолниот физичар Герхард Шеух не гледа ризик од инфекција од корона вирусот на отворено. Заразените луѓе ќе издишат премалку вируси за ова. „Не можете да се заразите кога одите. Тоа е невозможно. Едноставно, добивате далеку премногу малку вируси “, рече Шеух, кој ја советува Европската агенција за лекови ЕМА, во интервју за „The Pioneer“.

 

Со коронавирусите, кои моментално работат, треба да бидете најмалку пет до 15 минути релативно блиску заедно за да се заразите .

Физичарот смета дека задолжителното маскирање на отворено е „целосна глупост“. Не ви треба маска на отворено. За внатрешни простории, тој предлага инсталирање на филтри за воздух.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас