Крај на затворањата - Во Швајцарија продавниците ќе се отворат повторно од понеделник

Швајцарија беше меѓу последните земји во Европа што воведе втора блокада и една од првите што и стави крај. Важноста на деловните здруженија и директната демократија може да играат одлучувачка улога во тоа.

 

Сепак, Швајцарската конфедерација ги направи своите мерки за заклучување многу пократки и ограничувањата што беа воведени само во јануари во поглед на вториот бран и мутациите, исто така, ќе завршат порано: Продавниците, музеите и зоолошките градини повторно ќе се отворат следниот понеделник.

 

Рестораните се надеваат на предвремено ослободување од заклучувањето

Рестораните, кои не треба да се отвораат повторно до 1 април, можат да ги услужат своите клиенти повторно на лице место веќе на 22 март. Одлуката за ова треба да се донесе во средината на март врз основа на развојот на бројот на случаи од претстојното отворање на продавниците и музеите.

 

Референдум за законот за КОВИД од страна на Федералниот совет треба да се одржи на 13 јуни. Укинувањето на блокадата и понатамошното смирување на пандемиската состојба може да го извади ветерот од едрата на неговите иницијатори.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас