Холандија: Елс Вав Вен - Имаме кодекс за кој сме обврзани како лекари

Матичниот лекар Елс ван Вен долго време беше загрижена, но таа беше уште позагрижена откако започна кампањата за вакцинација против Ковид-19. „Направена е набрзина и безгрижно“. Луѓето кои моментално се вакцинираат, всушност учествуваат во студијата, вели Ван Вин.

„Имаме кодекс за кој сме обврзани како лекари, а тоа е Нирнбешкиот Кодекс. Еднаш беше договорено дека никогаш не треба да ги присилувате луѓето да учествуваат во експеримент “, објаснува општиот лекар пред вонпарламентарниот анкетен комитет.

Таа е исто така многу загрижена за смртните случаи кои се случуваат скоро секој ден кратко време по вакцинацијата. „Тогаш секогаш се зборува дека сите овие луѓе имале основно заболување. Мислам дека тоа е небрежно и нефер, затоа што треба да направите истрага за да бидете сигурни дека не е од вакцината “.

 

Одговорните треба да превземат одговорност

Ако им се обратите на медицинските организации како Холандскиот колеџ за лекари по општа медицина , Националното здружение на лекари по општа пракса, ќе добиете бесмислени одговори, вели Ван Вен.

„Тогаш чуствувам немир“.

На пример, таа му напишала на НХГ: „Очајувачки е што докторските организации не ги запираат вакцинациите, иако луѓето умираат по вакцинацијата. Тоа е експеримент во фаза 3 што во моментов трае. Само од оваа причина, треба оставите да се провери дали навистина нема врска помеѓу смртта и вакцината. Зошто не преземате одговорност за тоа? Зошто на здравствениот орган му пренесувате информации што се очигледно нецелосни, па дури и погрешни? “

„Во одреден момент вистината ќе излезе на виделина и одговорните нема да се извлечат од тоа. Ова е против хипократската заклетва, ова е против нирнбершкиот кодекс, ова е неморално, што се случува сега “, додаде таа.

Одговорот што го доби: „Го забележавме вашиот протест. Смртта по вакцинирањето и причината за тоа не е во дискреција на NHG. Ова го оставаме на соодветните тела како што се Лареб, ЕМА, Здравствениот совет и Министерството за здравство. Истото важи и за другите приговори за тековната стратегија за вакцинација “.

Истото важи и за другите приговори за тековната стратегија за вакцинација “.

Ван Вин истакнува дека по Втората светска војна, Трибуналот во Нирнберг утврдил дека лекарите се во првите редови. Тие дадоа совети како најдобро да се исчисти населението. „Во оваа коронска криза, лекарите повторно водат“, вели таа...

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас