Кој ги оправдува маските едноставно ја прескокнал основната едукација

Стрептококи: Патогените бактерии во оралната флора, како што е Стрепрококус мутанс, предизвикуваат кариес и се еден од предизвикувачите на кариес. Незгодни последици од стрептококи се инфекции во горниот респираторен тракт како што се средното уво, синус, грло или тонзилитис, шарлах, болки во грло и отитис медиа.

Стафилококите се грам-позитивни, аеробни бактерии. Стагилококус ауреус е вид со најголема вирулентност; тоа обично предизвикува инфекции на кожата и повремено пневмонија (воспаление на белите дробови), ендокардитис (воспаление на слузницата на срцето) и остеомиелитис (хронично воспаление на коските и коскената срцевина). Честопати тоа доведува до формирање на апсцес.

 

Дезинфекцијата не е решение!

Проблемот на МРСА (мулти-отпорен микроб) МРСА значи Стафилококус Ауреус отпорен на метицилин. Бактерии како Стафилококус Ауреус се наоѓаат на кожата на здрави луѓе. Овие бактерии научија да се борат против антибиотикот метицилин и повеќето од нив
да станат отпорни на други антибиотици и ова може да доведе до сериозни болести. МРСА се јавува главно во болници, бидејќи тука често се користат антибиотици. МРСА е вештачки проблем!

Ако маските што ги носи населението штитат од вируси зошто тогаш во Лабораторија со сигурносно ниво  4 (каде се прават експерименти со вируси) лицата носат комплетнa заштита со боца за кислород? Зошто не ги носат медицинските маски ако штитат од вируси?

 

Мозокот на ПЦР тестот, Кристиан Дорстен во Април на почетокот на пандемијата во интервју самиот изјави дека со маски не се спречува вирусот, после кратка дискуција модераторт предложува инфицираното лице да  стави маска за заштита на лицето, професорот одговара: Со тоа не се спречува - асоциира на вирусот. Изгледа дека професорот тогаш не беше упатен во политичката агенда, или едноставно беше искрен.

 

 

Оние што „ги покажуваат своите лица“ не само што имаат свое мислење, тие исто така ја признаваат и ја изразуваат својата волја. Тоа му овозможува на другата личност да „погледне во очи“ и да ги изрази своите изрази на лицето. Ова им овозможува да ја набљудуваат емоционалната состојба и дали изговорените зборови одговараат на јазикот на телото. Затоа го поврзуваме со отвореност, искреност, јасност, автентичност и цврстина на карактерот.

 

Сите оние кои ги оправдуваат маските едноставно не се искрени, не се јасни, не се автентични немаат ниту цврстина ниту карактер и што е најважно го прескокнале основното училиште, затоа што секое дете знае што вдишува а што издишува, што е добро а што не (ова се учи уште во основно училиште).

 

Пред пандемијата имавме настан “Петок за иднината„ на чело со Грета Тунберг, хистерија на малолетници извикуваа ЦеО2 ќе ја уништи земјата, сега агендата е во мирување затоа што новата агенда предлага да го вдишувате сопствениот ЦеО2, не би било добро да одат паралелно двете агенди заедно, затоа што се контрадикторни, сигурни сме дека по одреден период ќе се искористи Климафашизмот за дополнителни ограничувања и надзор во иднина.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас