Еклсклузивно - Необјавениот дел од интервјуто на Бил Гејтс за имунитетските пасоши

Стратешкото ниво на пандемија на коронавируси, е она за кое предупредуваше Едвард Сноуден, веќе во март 2020 година: привремената пандемија може да се користи за трајно проширување на надзорот и контролата врз глобалното население. Од предупредувањето на Сноуден, и „Епл“ и „Гугл“ вметнаа интерфејс за „потрага на контакти“ базиран на Блутут - целосно бескорисен за контрола на пандемијата - но е вметнат во оперативните системи на три милијарди мобилни телефони.

 

Покрај тоа, во интервјуто за ТЕД Талк во март 2020 година, инвеститорот милијардер во вакцини Бил Гејтс веќе предвиде - или поточно, објави - дека „на крајот она што ќе треба да го имаме е сертификати за  која е вакцинирана личноста“ и „така на крајот ќе го има овој доказ за дигитален имунитет што ќе помогне да се олесни глобалното повторно отворање “.

 

Забелешка: Сега, скоро една година подоцна, неколку земји веќе го имплементираа имунитетскиот пасош, во ЕУ исто така е тема на разговор, ова ни го потврдува фактот во кој размер е влијанието врз политиката од страна на Бил гејтс во светска рамка. Доколку гледаме на тоа од глобален аспект, се ни се чини дека скоро сите влади на светот ја предадоа власта (јавно) и му се поклонуваат на Бил Гејтс и компанија.

 

Продолжуваме во контекст..

Последната, аподиктичка реченица беше изменета од продуцентите на Тед Талк, но целосната аудио верзија на говорот остана достапна и реченицата може да се вметне повторно - видете го видеото подолу.

 

Очигледно, доказот за дигитален имунитет прокламиран од Бил Гејтс е токму она што многу земји - вклучувајќи ја и Шведска - имаат намера да го воведат во блиска иднина. Неколку влади имаат намера да бараат пасоши за вакцини дури и за домашни активности, правејќи ги во суштина задолжителни. Покрај Бил Гејтс, друг голем промотор на „пасоши за вакцини“ е поранешниот британски премиер Тони Блер, чиј „Институт за глобални промени“ доби пари од Фондацијата Гејтс.

 

Покрај тоа, ваквите „пасоши за вакцини“ се клучна компонента на биометрискиот проект ID2020 што го спроведува „Алијансата за дигитален идентитет“, основана од Бил Гејтс - преку „Мајкрософт“ и сојузот за вакцини ГАВИ - и Фондацијата Рокфелер на програмата „Познат патник“ иницирана од Светскиот економски форум и Одделот за домашна безбедност на САД. Идејата за употреба на пандемија за наметнување на поголема контрола од горе надолу, по примерот на Кина, за првпат беше опишана во извештајот на Фондацијата Рокфелер од 2010 година (т.н. сценарио „чекор на затворање“).

 

Забелешка, Фондацијата Гејтс и Светскиот економски форум исто така ја спонзорираа озлогласената симулација на пандемија на коронавируси наречена „Настан 201“, одржана во октомври 2019 година во Њујорк, околу еден месец по веројатното појавување на новиот коронавирус, но околу два месеци пред пандемијата јавноста прв пат дозна за тоа. Фондацијата Гејтс исто така го спонзорира изведувачот на биолошка заштита на Пентагон „Еко Здравствената Алијанса“, кој изврши истражување на генетски коронавирус заедно со Институтот за вирусологија во Вухан (премногу случајности нели?).

 

Бројни главни медиуми низ цел свет - кои доста добиваат пари од Фондацијата Гејтс (вклучително и медиумитеi во Македонија се разбира) - го преувеличуваа ризикот од новиот коронавирус толку многу што голем дел од јавноста сега ја преценува неговата смртност со фактор од сто.

 

Од медицинска перспектива, „пасошите за вакцини“ не се ниту неопходни ниту корисни за да се стави крај на пандемијата на коронавирусот: слично на грипот, оние што сакаат да добијат (експериментална) заштита на вакцините можат да го сторат тоа во секое време, но исто така слично на грипот, вакцината може да ги заштити против нови варијанти на вируси. Од овие и други причини, холандскиот професор по дигитална безбедност и приватност, Ј.Х. Хопман, ги нарече пасошите за вакцини  „бескорисни“ и „крајно губење време и напор“.

 

Но, се чини дека Бил Гејтс и неговите моќни пријатели мислат поинаку.

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас